Control al CJ Constanţa după imaginile de groază de la morga Spitalului Judeţean

  • Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a dispus trimiterea de urgenţă a Corpului de Control la Spitalului Judeţean.
  • Imagini revoltătoare cu oameni decedaţi, puşi pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost postate pe reţelele de socializare.
880 afișări
Imaginea articolului Control al CJ Constanţa după imaginile de groază de la morga Spitalului Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a dispus trimiterea de urgenţă a Corpului de Control, la Serviciul Clinic de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, pentru un control administrativ.

Am fost cutremurat de imaginile apărute în spaţiul public constănţean de la morga Spitalului Judeţean. În acest sens, am dispus de urgenţă un control pentru a avea o imagine cât mai clară asupra celor care au apărut în presă. Corpul de Control va face o verificare asupra tuturor elementelor administrative, respectiv logistice ale Spitalului Judeţean. Prioritate va avea capacitatea de suport pentru morgă, în acest sens vom sprijini unitatea medicală cu tot ceea ce este nevoie pentru o bună funcţionalitate în condiţiile impuse de situaţie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu.

Imagini revoltătoare cu oameni decedaţi, puşi pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Constanţa au fost postate pe reţelele de socializare. Persoanele decedate din cauza Covid sunt ţinute trei zile în morga spitalului în saci ermetici, până când ies rezultatele scrise ale testelor PCR.

Dacă sunt doar suspecte, iar rezultatul testului este negativ, persoanele decedate sunt scoase din saci şi familiile se pot ocupa de înmormântare.

În imagini se vede cum rudele vin să-şi recunoască apropiaţii decedaţi înainte de a fi puşi în sicriu şi luaţi de către firmele de servicii funerare.

Tudorel Ene, purtătorul de cuvânt al DSP Constanţa, a declarat că procedura este respectată: „Sunt imagini cu impact emoţional foarte puternic, dar din punctul nostru de vedere, toată procedura a fost respectată întocmai”.

Judeţul Constanţa are cea mai mare rată de infectare cu noul coronavirus din toată ţara, morga spitalului fiind suprasolicitată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici