Control al Gărzii de Mediu la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Oamenii se plâng că nu pot respira

Garda de Mediu face verificări la rafinăria Lukoil din Ploieşti după ce mulţi localnici s-au plâns că nu pot respira din cauza mirosului insuportabil din zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1276 afișări
Imaginea articolului Control al Gărzii de Mediu la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Oamenii se plâng că nu pot respira

Control al Gărzii de Mediu la rafinăria Lukoil din Ploieşti. Oamenii se plâng că nu pot respira (Imagine: Andreea Balaurea/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit conducerii Gărzii de Mediu Prahova, controlul a fost început la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unui număr mare de sesizări primite, prin care oamenii reclamau că nu pot respira din cauza mirosului insuportabil.

"Acţiunile de control făcute pe problemele privind sesizările cu mirosul nu le-am finalizat. Am început joi. Este o inspecţie complexă”, a declarat Daniela Tudorache, comisar şef Garda de Mediu Prahova.

Potrivit sursei citate, verificări sunt făcute şi la instalaţiile rafinăriei.

"La fiecare instalaţie verificăm dacă se conformează cu prevederile autorizaţiei integrate de mediu”, a adăugat Daniela Tudorache.

La rândul său, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, a declarat că va realiza un studiu pentru a stabili cine este poluatorul.

“Se simte acest miros, dar din păcate nu se poate pune exact degetul pe poluator. Trebuie să realizăm un studiu la nivelul municipiului Ploieşti cu privire la modul în care se mişcă aerul ca să determinăm cu siguranţă cine este poluatorul de fiecare dată”, a spus Adrian Dobre.

Într-un răspuns, remis corespondentului MEDIAFAX, compania Lukoil a precizat că instalaţiile şi emisiile din rafinărie sunt monitorizate strict şi că respectă limitele legale.

"Rafinăria «Petrotel-Lukoil» monitorizează strict activitatea instalaţiilor tehnologice şi emisiile atmosferice şi respectă valorile limita impuse prin Autorizaţia de Mediu. Acest lucru este confirmat de analizele efectuate în cursul acestui an de laboratoarele Agenţiei pentru Protecţia Mediului, atât la instalaţiile tehnologice, cât şi în exteriorul Rafinăriei. Nu s-au constatat variaţii de concentraţie între zi şi noapte", se arată în comunicat citat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici