Video Costin (BNS): Cu noi se face ping-pong. E e o dragoste neţărmurită pentru marele capital - VIDEO

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, joi, că România are un model economic şi social care este "total nepotrivit şi inadecvat", arătând că, în ciuda unei coaliţii de stânga şi a unui partid de stânga aflat la guvernare, există "o dragoste neţărmurită faţă de marele capital".

366 afișări

El a precizat că acest "concept de dialog social înseamnă că, o dată cu amputarea dialogului social, respectiv Legea din 2011 a Cabinetului Boc, trecută cu asumarea răspunderii, negocierile colective au fost aruncate în derizoriu".

"Aceştia ani consecutivi de creştere economică au dat posibilitatea reorientării unei părţi importante către capital şi din ce în ce mai puţin către muncă", a arătat Costin, adăugând că, în prezent, "avem cel mai scăzut număr de salariaţi protejaţi de contractul colectiv de muncă şi cel mai mare număr de salariaţi plătiţi pe salariul minim".

"Astăzi, cu noi se face ping-pong (...). În ciuda tuturor argumentelor, în ciuda faptului că troika susţine unele măsuri, în ciuda faptului că avem sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Guvernul spune: Da, aveţi dreptate, ar trebui să le facem, dar nu putem să le facem pentru că avem deja o iniţiativă legislativă în Parlament. De fapt, e o înţelegere între Guvern, capii lor din Parlament, pentru ca modifcările la legislaţia dialogului social să nu se facă", a mai susţinut preşedintele BNS.

Potrivit lui Dumitru Costin, "astăzi, în România, chiar dacă vorbim despre un partid de stânga şi de o coaliţie de stânga la guvernare, există o dragoste neţărmurită faţă de marele capital", de aici venind "reducerea de 5% a CAS la angajator şi de aceea avem deficit la bugetul de pensii".

Dumitru Costin a mai spus că şi Codul Fiscal este "din nou extrem de generos cu capitalul".

"Până când nu ajungem la un echilibru, România nu poate să meargă în direcţia cea bună (...). România are un model economic şi social total nepotrivit", a mai declarat preşedintele BNS, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici