Cristian Preda: Susţin solicitarea Coaliţiei Antidiscriminare în cazul Csaba Asztalos

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda declară că susţine solicitarea Coaliţiei Antidiscriminare adresată premierului în legătură cu incidentele în care a fost implicat preşedintele CNCD, Csaba Asztalos.

206 afișări
Imaginea articolului Cristian Preda: Susţin solicitarea Coaliţiei Antidiscriminare în cazul Csaba Asztalos

Cristian Preda: Susţin solicitarea Coaliţiei Antidiscriminare în cazul Csaba Asztalos (Imagine: Octav Ganea - MediafaxFoto)

"Susţin solicitarea Coaliţiei Antidiscriminare (...). Agresarea lui Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, e inacceptabilă. Din câte se pare, incidentele s-au produs după ce Asztalos a condamnat declaraţiile rasiste proferate la un meci recent al steliştilor", scrie Preda pe blog.

Un grup de ONG-uri i-a semnalat, sâmbătă, premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisă, că preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a fost "atacat stradal", miercuri, în centrul Capitalei, de patru persoane, semnatarii cerând garantarea integrităţii fizice a acestuia şi începerea unei anchete.

Semantarii scrisorii trimise lui Ponta sunt Centrul Euroregional pentru Initiative Publice – ECPI, Institutul pentru Politici Publice – IPP, Fundaţia ACCEPT, Media Monitoring Agency/Agenţia de Monitorizare a Presei, Roma Education Fund, Centrul pentru Monitorizarea şi Combaterea Antisemitismului – MCA, Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE.

Organizaţiile semnatare, care precizează că sunt membre ale Coaliţiei Antidiscriminare din România, îşi exprimă, în scrisoare remisă MEDIAFAX, "profunda îngrijorare cu privire la atacurile mediatice îndreptate împotriva instituţiei Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD) respectiv a celor psihologice şi fizice dar şi mediatice" la adresa preşedintelui acestei instituţii, Csaba Asztalos.

"Miercuri, 10 octombrie a.c., preşedintele CNCD a fost atacat stradal, în centrul Capitalei, de un grup format din patru persoane. Acest atac a avut loc la doar câteva zile după exprimarea unor poziţii publice ale instituţiei pe care o reprezintă domnul Csaba Asztalos privitor la derapajele rasiste înregistrate la nivelul clubului de fotbal Steaua. Considerăm acest atac drept inacceptabil şi cu serioase efecte negative asupra instituţiilor ce protejează drepturile omului în România, având în vedere că, cel mai probabil, motivaţia care a stat la bază comiterii acestuia se află în directă legătură cu mandatul, rolul şi hotărârile luate de Colegiul Director al CNCD", relatează semnatarii.

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos, nu a depus, până vineri, la ora 16.00, vreo plângere legată de faptul că ar fi fost atacat pe stradă de patru persoane.

Contactat de MEDIAFAX, Asztalos a spus că nu doreşte să facă nicio declaraţie referitoare la incidentul menţionat în scrisoarea ONG-urilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici