CRIZA IMIGRANŢILOR - Ponta: Nu putem fi de acord cu cote obligatorii care depăşesc posibilităţile noastre reale

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la finalul şedinţei de coaliţie, că poziţia exprimată de preşedintele Klaus Iohannis legată de primirea refugiaţilor în România este foarte "clară", respectiv statul român poate primi maximum 1780 de imigranţi.

673 afișări
Imaginea articolului CRIZA IMIGRANŢILOR - Ponta: Nu putem fi de acord cu cote obligatorii care depăşesc posibilităţile noastre reale

CRIZA IMIGRANŢILOR - Ponta: Nu putem fi de acord cu cote obligatorii care depăşesc posibilităţile noastre reale (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Poziţa exprimată ieri de preşedintele Iohannis este poziţia statului român adoptată în baza consultărilor cu instituţiile, adică cu Guvernul, cu celelalte instituţii şi domnul Iohannis v-a spus foarte clar, maxim 1780. Eu v-am dat detaliul tehnic că deja vreo 200 de locuri sunt ocupate, mai mult de atât nu putem acum. Dacă se va pune la un moment dat problema, o să discutăm şi o să vă informăm, dar ceea ce a precizat ieri (luni n.r.) preşedintele cred că e foarte clar pentru toată lumea", a precizat Ponta, adăugând că nu poate fi de acord cu "cote obligatorii" care depăşesc posibilităţile reale ale statului român.

"Ne pregătim şi informăm CSAT cu toate datele" a răspuns premierul întrebat fiind de jurnalişti despre existenţa unui ordin dat de ministerului Educaţiei pentru a fi căutate locuri de cazare în cămine studenţeşti pentru refugiaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat luni că spune că România nu poate primi mai mult de 1.785 de refugiaţi, cifrele prezentate de ”diverse gazete” fiind ”speculaţii jurnalistice".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici