Video Cum a decurs Marşul Cluj Pride: Peste 3000 de persoane au cerut parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT - VIDEO

Peste 3000 de persoane participă, sâmbătă, la Cluj-Napoca la Marşul Cluj Pride, inclus în festivalul „Săptămâna Mândriei” a minorităţilor sexuale, cerând parteneriat civil pentru membrii comunităţii LGBT, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1991 afișări

Participanţii la Cluj Pride s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având steaguri şi umbrele în culorile curcubeului şi afişe cu mesaje precum „Drepturi egale pentru fiecare", „Corpul meu, drepturile mele", „Tradiţia noastră este iubirea".

Organizatorul marşului Cluj Pride, Lucian Dunăreanu, a declarat că minorităţile sexuale au nevoie de vizibilitate pentru că oamenii să îi cunoască pe membrii comunităţii LGBT, cu bune şi cu rele.

„Este un moment istoric pentru că oferim o vizibilitate comunităţii LGBT, au fost zeci de ani în care oamenii nu ne-au cunoscut aşa cum suntem noi, diferiţi, cu bune şi cu rele. Ieşim în stradă pentru că avem dreptul să o facem. Am trăit în teamă şi minciună. A venit timpul să ieşim din invizibilitate, din anonimat. Am ieşit în stradă pentru că încă nu avem drepturi, cum este parteneriatul civil", a spus Dunăreanu.

Antoaneta, participat la marş, a declarat, la rândul său, că se cere de urgenţă parteneriatul civil, dar prin marş se doreşte să fie tras şi un semnal de alarmă faţă de violenţele asupra membrii comunităţii LGBT.

La marş au participat, printre alţii, viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, consulul onorific al Franţei la Cluj-Napoca, Pascal Fesneau, consulul onorific al Spaniei, Jose Arnaud Uson, reprezentanţi ai unor partide precum Demos, USR şi PLUS.

După mai multe discursuri rostite în Piaţa Unirii, cei prezenţi au pornit într-un marş pe traseul Piaţa Unirii - Bulevardul Eroilor - Calea Dorobanţilor - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - Piaţa Unirii.

Taguri:
lgbt,
cluj pride,
marş

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici