- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (12.08.2024, 15:19)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Debitul Dunării, în scădere faţă de media multianuală a lunii august. Va ajunge la 2750 mc/s
Debitul la intrarea în ţară, pe secţiunea Baziaş, este de 3000 mc/s urmând să ajungă în data de 18 august la valoarea de 2750 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii august (4300 mc/s), conform prognozei emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.
Urmărește
139 afișări
Debitul Dunării, în scădere faţă de media multianuală a lunii august. Va ajunge la 2750 mc/s
„În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare (administrate de A.N. „Apele Române” alături de S.C. Hidroelectrica S.A.) este de 78,14%, în scădere faţă de săptămâna trecută când era de 78,59%.
Volumul de apă în principalele lacuri este de cca 3,39 miliarde metri cubi (în scădere faţă de 3,46 miliarde metri cubi cât era la începutul lunii). Chiar dacă rezervele de apă sunt în scădere, asigurăm necesarul de apă brută pentru beneficiarii din sursa de apă de suprafaţă în regim centralizat”, potrivit unui comunicat al Apelor Române.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
-
Vine Black Friday. ANCOM avertizează că vor fi livrări întârziate şi tentative de fraudă
-
Coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare e de 67,78%, suficient pentru iarnă
-
Roxana Mînzatu, propunerea României pentru funcţia de comisar european, va fi audiată în Parlament
Potrivit sursei citate, se estimează că, pentru sfârşitul lunii august, în cele 40 principale lacuri de acumulare cu rol important în alimentarea cu apă pentru populaţie şi industrii şi producţia de energie electrică pentru Sistemul Energetic Naţional, va fi un coeficient de umplere de cca. 75%.
„Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) este de 3000 mc/s urmând să ajungă în data de 18 august la valoarea de 2750 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii august (4300 mc/s), conform prognozei emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor. Nivelul la mira de la Cernavodă este de 0,72 de metri. Menţionăm că mai avem 90 de cm până la aplicarea treptei I de restricţii în acest moment nefiind probleme de alimentare cu apă a Centralei de Cernavodă. Sectoarele (aferente a 41 localităţi) de pe fluviul Dunăre şi braţele acestuia Măcin. Borcea, Chilia, Tulcea şi Sulina, se află în faza de atenţionare-avertizare”, potrivit comunicatului.
În prezent, în 311 de localităţi (din care 8 oraşe/municipii Dorohoi, Novaci, Iaşi, Paşcani, Târgu Ocna, Hârlău, Roman, Târgu Neamţ, Solca) care dispun de sisteme centralizate, alimentarea cu apă este asigurată cu restricţii, în anumite intervale orare. Cele mai afectate sunt judeţele Iaşi – 93 localităţi, Vrancea – 35 localităţi, Neamţ – 36 localităţi, Botoşani -31 localităţi, Gorj – 28 localităţi, Bacău – 17 localităţi, Galaţi – 14 localităţi, Mehedinţi - 8 localităţi, Vaslui – 10 localităţi, Olt - 8 localităţi, Argeş şi Giurgiu – 6 localităţi, Dâmboviţa – 5 localităţi, Suceava – 4 localităţi, Teleorman – 2 localităţi, Dolj şi Caraş-Severin - 1 localitate.
De asemenea, 272 de localităţi - care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale- sunt afectate de seceta prelungită, având fântâni secate (amplasate pe domeniul public al statului şi privat). Cele mai multe localităţi sunt în judeţele: Botoşani, Vaslui, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Galaţi, Olt, Prahova, Vrancea şi Gorj. Cele mai afectate sunt judeţele Botoşani -153 localităţi din care şi municipiul Dorohoi, Vaslui - 59 localităţi, Bacău – 18 localităţi, Neamţ – 12 localităţi, Suceava – 9 localităţi, Iaşi – 7 localităţi, Galaţi – 5 localităţi.
Din cele 120 de secţiuni de monitorizare a secetei hidrologice, la 37 de secţiuni s-au înregistrat debite sub debitul minim necesar pentru satisfacerea cerinţelor sub aspect cantitativ.
„Fiecare dintre noi poate adopta soluţii individuale de economisire a apei. Este bine să apelăm, acolo unde avem această posibilitate, la alternative de stocare şi recirculare a apei în activităţile casnice (grădinărit, spălat, îmbăiere), dar şi în sectorul industrial sau agricol”, se menţionează în finalul comunicatului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultate preliminare în turul 2 al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova: Maia Sandu câștigă alegerile
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe