Video Delia Nica şi-a dat demisia de la AMRCR, după ce a lovit cu geanta o persoană care o filma. VIDEO

Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), Delia Nica, şi-a dat demisia, după ce a fost filmată lovind cu o geantă şi jignind un activist de mediu la finalul unor discuţii, la Ministerul Mediului, privind reciclarea.

8378 afișări

"În urma situaţiei create înţeleg să-mi asum responsabilitatea pentru maniera în care am reacţionat, care nu poate fi în niciun fel acceptabilă, deşi nu mă caracterizează. În acest sens, mi-am înaintat demisia către board-ul Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România - AMRCR - pentru că nu doresc ca evenimente colaterale să aducă atingere imaginii asociaţiei şi membrilor săi", afirmă Nica.

Ea a adăugat că îşi doreşte ca proiectele şi reuşitele de la AMRCR să fie "mult mai puternice şi durabile decât emoţia produsă de acest eveniment regretabil".

"În viitor mă voi dedica altor activităţi personale şi profesionale, în care sper ca expertiza mea să fie utilă", a mai spus ea.

Pe site-ul unei organizaţii de mediu a fost postat un material video în care Nica apare lovind cu geanta şi jignind o persoană care o filmează, după discuţii care au avut loc miercuri la Ministerul Mediului, unde s-a decis formarea unui grup de lucru care să reformeze sistemul de reciclare. La întâlnire au participat oficiali ai Ministerului Mediului, reprezentanţi ai producătorilor, reciclatorilor şi societăţii civile.

AMRCR a transmis presei, joi, un comunicat în care cere anularea taxelor de penalitate pentru ambalaje şi sistem de colectare garantat de stat. Asociaţia susţinea că acestea se ridică în unele cazuri, pentru 2015, la 1,5 milioane euro pentru o singură companie.

De asemenea, reprezentanţii marilor retaileri cereau abrogarea textelor normative care au dus la crearea unui sistem nefuncţional în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor de ambalaje şi la nerespectarea normelor europene şi a ţintelor asumate de România în acest context.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici