DIICOT: 12 persoane acuzate că au exploatat fete în Grecia şi Spania

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au pus sub acuzare 12 persoane, între care pe interlopul Costel Vlad, zis Ţaganu, care au obţinut profituri de 750.000 de euro exploatând femei în cluburi, în Spania şi Grecia.

93 afișări
Imaginea articolului DIICOT: 12 persoane acuzate că au exploatat fete în Grecia şi Spania

DIICOT: 12 persoane acuzate că au exploatat fete în Grecia şi Spania (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Călăraşi au efectuat un număr de nouă percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Concret, începând cu anul 2007, Costel Vlad, zis Ţaganu, de 47 ani, a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat alte 11 persoane, membri ai familiei sau apropiaţi ai inculpatului, în scopul racolării unor persoane de sex feminin, minore şi majore, în vederea exploatării sexuale a acestora în cluburi de noapte din Spania şi Grecia.

Inculpaţii au obţinut din exploatarea victimelor suma de aproximativ 750.000 euro.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor 12 inculpaţi.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul SCCO Călăraşi, IPJ Călăraşi şi a lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, iar suportul informativ a fost asigurat de către DGIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici