DIICOT: 32 de persoane, între care patru cetăţeni moldoveni, ridicate pentru contrabandă

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Vaslui a ridicat 32 de persoane, între care patru cetăţeni moldoveni, pentru contrabandă cu ţigări, prin punctele de frontieră Oancea şi Giurgiuleşti.

157 afișări
Imaginea articolului DIICOT: 32 de persoane, între care patru cetăţeni moldoveni, ridicate pentru contrabandă

DIICOT: 32 de persoane, între care patru cetăţeni moldoveni, ridicate pentru contrabandă (Imagine: Liliana Bujdei/Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vaslui efectuează 27 de percheziţii domiciliare - 13 în municipiul Galaţi şi 14 în municipiul Bîrlad, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 32 de persoane, cetăţeni români şi moldoveni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, informează DIICOT.

Concret, membrii grupării au introdus în ţară, în mod ilegal, prin punctele de trecere a frontierei Oancea şi Giurgiuleşti, cantităţi însemnate de ţigări provenite din Republica Moldova.

Ţigaretele erau disimulate în compartimente amenajate în autoturismele învinuiţilor, autovehiculele fiind special modificate în acest scop. Ţigările erau depozitate pe raza municipiului Galaţi, la locuinţele învinuiţilor sau în garaje închiriate.

Ulterior, membrii grupării comercializau ţigările cu predilecţie în municipiul Bîrlad sau în zonele rurale limitrofe.

Procurorii DIICOT audiază 32 de persoane, din care patru cetăţeni moldoveni, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003 şi art.270 alin.2 lit. a, b şi alin.3 cu aplicarea art.274 din Legea nr. 86/2006.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Vaslui, BCCO Iaşi, STPF Vaslui şi lucrătorilor din cadrul IJJ Vaslui şi Galaţi.

Suportul informativ a fost asigurat de către SIPI Vaslui şi COS Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici