DIICOT cere sechestrarea unei sume de 80.000 de euro din conturile Ioanei Vlas

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, că a solicitat Curţii de Apel Bucureşti punerea sub sechestru a aproximativ 80.000 de euro, bani aflaţi în conturi ale Ioanei Maria Vlas.

46 afișări
Imaginea articolului DIICOT cere sechestrarea unei sume de 80.000 de euro din conturile Ioanei Vlas

DIICOT cere sechestrarea unei sume de 80.000 de euro din conturile Ioanei Vlas (Imagine: Mediafax Foto)

În urmă cu o săătămână, autorităţile bancare israeliene au comunicat autorităţilor judiciare române faptul că există la o bancă din Israel, din anul 2003, un cont de 78.000 de dolari pe numele Ioanei Maria Vlas, în cazul căreia instanţa supremă urmează să dea joi sentinţa, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Pe de altă parte, DIICOT a verificat existenţa şi a altor conturi deţinute de Vlas, astfel că a solicitat punerea sub sechestru asiguratoriu a tuturor sumelor găsite, care se ridică la aproximativ 80.000 de euro.

Ioana Maria Vlas a fost condamnată, miercuri, de către Curtea de Apel Bucureşti, la opt ani de închisoare în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Acumulare, decizia fiind atacabilă cu recurs.

Însă joi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urmează să dea sentinţa în cazul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), dosar în care, până acum, Vlas a primit zece ani de detenţie.

Ioana Maria Vlas, care după prăbuşirea FNI a fugit în Israel, s-a predat autorităţilor în 27 martie 2003, iar în 7 aprilie 2008 a părăsit arestul, fiind judecată în libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici