DIICOT: Rechizitoriul cazului „Caracal” a ajuns în presă prin intermediul avocaţilor familiei Melencu

DIICOT anunţă, marţi, că rechizitoriul „Caracal” a ajuns în presă prin intermediul avocaţilor familiei Melencu, nici procurorii şi nici reprezentanţii Tribunalului Olt nefiind cei care au transmis în mass-media actul de sesizare al instanţei în cazul lui Gheorghe Dincă.

1601 afișări
Imaginea articolului DIICOT: Rechizitoriul cazului „Caracal” a ajuns în presă prin intermediul avocaţilor familiei Melencu

Rechizitoriul cazului „Caracal” a ajuns în presă prin intermediul avocaţilor familiei Melencu

„La data de 3 februarie, preşedintele Tribunalului Olt a transmis procurorului şef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanţilor mass media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispoziţiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum şi cu dispoziţiile art.161 şi art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul şef al secţiei penale, la cerere, apărătorilor aleşi ai părţii civile M.M.G. şi că personalul instanţei nu a transmis reprezentanţilor mass media o copie a actului de sesizare a instanţei”, conform anunţului DIICOT de marţi.

Anterior, în 29 ianuarie au transmis un comunicat de presă prin care au anunţat că se fac verificări pentru a se afla cum a ajuns rechizitoriul dosarului Caracal în presă.

Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţianu au fost trimişi în judecată în data de 15 ianuarie, pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Potrivit procurorilor DIICOT, Dincă a răpit-o, în 14 aprilie 2019, pe Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dus-o la casa sa din Caracal, unde a ţinut-o timp de trei zile imobilizată de pat, legată la ochi şi a violat-o de mai multe ori.

În 24 iulie 2019, Dincă a răpit-o din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, şi a dus-o la locuinţa sa din Caracal. Şi cea de-a doua victimă a fost imobilizată de pat cu un lanţ, legată şi violată.

El este acuzat că a sunat familia tinerei pentru a induce ideea că aceasta a plecat din România, iar când s-a întors acasă, Acesta a observat că fata a reuşit să desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră. Atunci, Dincă a lovit-o, a sugrumat-o provocând decesul, apoi i-a ars trupul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici