Direcţia Sanitar Veterinară a depistat un lot carne de pui infectată cu Salmonella provenită din Polonia

Direcţia Sanitar Veterinară din Bihor a identificat un lot de 1.500 de kg carne de pui infectată cu Salmonella, provenită din Polonia, care a fost confiscat şi distrus.

953 afișări
Imaginea articolului Direcţia Sanitar Veterinară a depistat un lot carne de pui infectată cu Salmonella provenită din Polonia

Direcţia Sanitar Veterinară a depistat un lot carne de pui infectată cu Salmonella provenită din Polonia (Imagine:Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

Este vorba despre un lot de piept de pui congelat, din care 1.100 de kg au fost utilizate pentru obţinerea frigăruilor, restul de 400 de kg fiind depozitate în cadrul unităţii.

„În România avem semnale, şi avem chiar dovezi, vizavi de faptul că, din anumite state, se încercă introducerea uneori nelegala de produse(...)Am dat un comunicat de presă cu un lot de carne de pui venit din Polonia care a fost confiscat, distrus şi denaturat. Este public. Acesta este ultimul caz”, a declarat, pentru ZF, Radu Roatiş Cheţan, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentară (ANSVSA).

Potrivit DVS Bihor, nicio cantitate din lotul respectiv (piept de pui şi frigărui) în care s-a depistat prezenţa Salmonella Typhimurium nu a fost comercializată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici