Distanţare socială: Românii nu mai ies din case decât pentru muncă, farmacii şi magazine alimentare. Cum sunt sucevenii

  • Un raport Google arată că românii stau mai mult în case şi respectă distanţarea socială
  • Românii ies din case doar pentru a-şi cumpăra alimente sau medicamente
  • Vizitele în parcuri, librării şi cafenele au scăzut, comparativ cu luna ianuarie
  • Dacă ne uităm la Italieni, mobilitatea lor este redusă aproape de tot
2055 afișări
Imaginea articolului Distanţare socială: Românii nu mai ies din case decât pentru muncă, farmacii şi magazine alimentare. Cum sunt sucevenii

Distanţare socială: Românii nu mai ies din case decât pentru muncă, farmacii şi magazine alimentare. Cum sunt sucevenii

Românii stau mai mult în case în această perioadă, respectă distanţarea socială  şi ies din case doar pentru serviciu, farmacii sau magazine alimentare. Cel puţin asta îţi arată un raport al Google ce ilustrează cum s-au mişcat românii săptămâna trecută, comparativ cu luna ianuarie. 
 
Numărul de vizite în cafenele, mall-uri, librării a scăzut cu 81% în ţara noastră.  Lucru uşor de explicat, dat fiind faptul că au fost deja închise. În parcuri, vizitele au scăzut cu 60% şi circulaţia cu transportul în comun a scăzut cu 72%. Cu siguranţă, ai ieşit din casă doar pentru a merge la muncă, la farmacii şi pentru a cumpăra alimente, deoarece aici scăderile nu sunt la fel de drastice. Însă mai sunt români care lucrează de acasă pentru că i cifrele sunt pe plus: creştere de 15%.
 
În Suceava, primul oraş din România intrat în carantină totală, cifrele nu sunt departe de media pe ţară. Însă putem vedea că sucevenii merg un pic mai mult în parc, deoarece vizitele acolo au scăzut cu 49%, faţă de 60% cât este media.
 
Dacă ne uităm la italieni, unde situaţia este dramatică în privinţa numărului de infectaţi şi de morţi, putem vedea că acolo mişcarea s-a redus aproape de tot. În Italia, vizitele în restaurante şi cafenele au scăzut cu 94%, în farmacii şi magazine alimentare cu 85%, în parcuri cu 90% şi utilizarea transportului în comun este cu 87% mai redusă şi nici pe la muncă nu se mai duc. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici