DNA a ridicat documente de la Consiliul Judeţean Olt

Procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Craiova au mers, miercuri, la sediul Consililui Judeţean Olt, pentru a ridica mai multe documente, necesare într-o cauză penală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

417 afișări
Imaginea articolului DNA a ridicat documente de la Consiliul Judeţean Olt

DNA a ridicat documente de la Consiliul Judeţean Olt (Imagine: LIviu Adascalitei/ Arhiva Mediafax Foto)

Procurorii DNA Craiova au ridicat documente legate de proiectul "Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului", proiect finanţat în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, actele ridicate vizând achiziţionarea de echipamente şi softuri, unele cumpărate de la Asesoft, firmă care ar fi controlată de parlamentarul Sebastian Ghiță, au declarat surse judiciare pentru corespondentul MEDIAFAX.

"DNA Serviciul Teritorial Craiova a solicitat Consiliului Judeţean mai multe documente din cadrul proiectului "Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului". Pentru că era vorba de foarte multe documente, s-au deplasat să le inventarieze şi să le ridice" , a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.

Proiectul vizat de procurorii DNA avea ca obiectiv general "implementarea unui sistem de monitorizare şi decizie pentru situaţii de urgenţă în legătură cu evenimente hidro-meteo, accidente la clădirile hidrotehnice şi deversări accidentale; achiziţia unui sistem de alarmare şi dispunere a sirenelor eficient, desfăşurat pe întreaga suprafaţă a judeţului, ce va fi acţionat de sistemul suport de monitorizare şi decizie; îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie şi salvare prin achiziţia a doua barci de patrulare şi intervenţie; îmbunătăţirea conştientizării locale în cazuri de risc de inundaţie prin crearea şi menţinerea unui registru local de risc", se precizează pe site-ul Consiliului Judeţean Olt.

Valoarea totală a proiectului este de 4.892.695 euro Euro, dintre care 4.149.984 de euro reprezintă contribuţie nerambursabilă de la Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 636.050 de euro reprezentând contribuţie nerambursabilă de la bugetul naţional, iar 106.660 de euro au provenit de la Consiliul Judeţean Olt, se mai arată pe site-un instituţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici