Horodniceanu: Avem 40 de dosare de terorism. Cel din Craiova e presupus şi acum că este radicalizat

Procurorul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat joi seara, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Digi 24, că sunt 40 de dosare de terorism şi că în cazul minorului din Craiova "este presupus şi acum că este radicalizat".

3028 afișări
Imaginea articolului Horodniceanu: Avem 40 de dosare de terorism. Cel din Craiova e presupus şi acum că este radicalizat

Horodniceanu: Avem 40 de dosare de terorism. Cel din Craiova e presupus şi acum că este radicalizat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT a declarat, joi, la o emisiune a postului de televiziune Digi 24, că în acest moment DIICOT are "40 de dosare de terorism" la care "soluţiile nu s-au confirmat"".

"Cel cu persoane de la Târgul Secuiesc şi cel din Craiova este presupus şi acum că este radicalizat. Aceste cazuri sunt în lucru, s-au făcut progrese şi cred că vor merge către instanţă" a declarat Horodniceanu.

Totodată acesta a mai spus referitor la decizia Curţii Constituţionale a României că " DIICOT lucra până marţi cu SRI şi cu Direcţia de Operaţiuni Speciale de la Inspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR), de marţi lucrăm doar cu Direcţia de Operaţiuni Speciale".

"E o sincopă, câteva zile vom lucra intârziat. sperăm ca în 10 zile să intrăm intr-un flux normal. E important ca DIICOT să aibă variantele unui propriu serviciu tehnic, DNA are mai mulţi poliţişti dedicaţi acum serviciului tehnic. Este important, iar acestea sunt scrise în proiectul de lege pe care DIICOT l-a înaintat Ministerului Justiţiei. Sunt sigur că Ministerul Justiţiei a realizat urgenţa intrării în vigoare a acestui proiect de lege" a mai spus Horodniceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici