DNA cere arestarea senatorului Voicu

Procurorii anticorupţie au cerut, luni, instanţei supreme rearestarea lui Cătălin Voicu, întrucât senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen de judecată, obligaţie dispusă la eliberarea sa, în iulie 2011. Instanţa supremă a reluat, luni, dezbaterile în procesul în care senatorul Cătălin Voicu este acuzat, alături de Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic, de fapte de corupţie.

904 afișări
Imaginea articolului DNA cere arestarea senatorului Voicu

Cătălin Voicu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) prezent la termenul de luni a cerut instanţei revocarea controlului judiciar în cazul senatorului Voicu şi rearestarea acestuia pentru 30 de zile.

Motivul invocat de procuror este acela că Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul de judecată din 20 aprilie, dată la care avocaţii senatorului anunţau că acestuia i s-a făcut rău, din cauza bolii sale de inimă. Procurorul a arătat în faţa instanţei că ulterior, în data de 27 aprilie, senatorul Voicu a fost văzut în Parlament, la moţiunea de cenzură care era dezbătută la acea dată.

Avocaţii senatorului au adus la termenul de luni documente medicale justificative potrivit cărora clientul lor suferă de hipertensiune din care rezultă că în 20 şi 27 aprilie acesta a avut variaţii ale ritmului cardiac. Aceştia au cerut instanţei respingerea solicitării DNA de rearestare a lui Voicu.

Instanţa supremă a rămas în pronunţare pe acest aspect, urmând să decidă dacă dispune sau nu rearestarea senatorului Cătălin Voicu.

În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a stat în arest preventiv din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.

Senatorul Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru trafic de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi, respectiv, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a ICCJ, este judecat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate.

Procurorii afirmă că, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu, "prevalându-se de prerogativele ce derivă din calitatea sa de senator", ar fi primit de la Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 de euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (Florin Costiniu, n.r.), în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, în luna august 2009, Voicu ar fi pretins şi primit de la Marius Locic suma de 119.000 de lei în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţişti pentru a-i determina să propună o soluţie favorabilă într-un dosar în care acesta era cercetat pentru fapte penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici