Doi israelieni suspectaţi de fraude cu medicamente de 20 de milioane de dolari, prinşi în Bucureşti

Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR au prins în Bucureşti doi israelieni căutaţi de autorităţile americane pentru că ar fi făcut fraude şi înşelăciuni cu medicamente, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 20 de milioane de dolari.

270 afișări
Imaginea articolului Doi israelieni suspectaţi de fraude cu medicamente de 20 de milioane de dolari, prinşi în Bucureşti

Doi israelieni suspectaţi de fraude cu medicamente de 20 de milioane de dolari, prinşi în Bucureşti (Imagine: Viorel Dudau/ Arhiva Mediafax Foto)

Cei doi, pe numele cărora autorităţile americane emiseseră mandate internaţionale de arestare, au fost depistaţi în Bucureşti, joi, în urma cooperării şi schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Statele Unite ale Americii, respectiv Drug Enforcement Administration, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Israelienii sunt bănuiţi de implicare în activităţi de trafic internaţional de produse farmaceutice, prin etichetare falsă sau fără reţete valabile.

Asupra lor poliţiştii au găsit 13.000 de lei, cinci jetoane pentru jocuri de noroc în valoare de 500 de lei fiecare, trei telefoane mobile, un hard-disk extern, un laptop şi două media playere, mai precizează sursa citată.

Suspecţii au fost prezentaţi ulterior procurorului competent pentru punerea în aplicare a mandatelor internaţionale de arestare, iar instanţa a confirmat, vineri, aceste mandate.

Cei doi urmează să fie predaţi autorităţilor din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici