Dosar penal, după ce o fetiţă de 3 ani ar fi fost omorâtă în bătaie de unchiul său

Procurorii din Bacău au deschis un dosar penal pentru omor, după ce miercuri un bărbat s-a prezentat la o secţie de poliţie şi a declarat că şi-a omorât nepoata în vârstă de trei ani, minora aflându-se în grija unchilor după ce păriniţii plecaseră la muncă în străinatate în urmă cu câteva zile.

2588 afișări
Imaginea articolului Dosar penal, după ce o fetiţă de 3 ani ar fi fost omorâtă în bătaie de unchiul său

Dosar penal, după ce o fetiţă de 3 ani ar fi fost omorâtă în bătaie de unchiul său (Imagine: Shutterstock / Mediafax Foto)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău fac cercetări într-un dosar penal de omor după ce un bărbat de 42 de a declarat la o secţie de poliţie că şi-ar fi omorât nepoata în comuna Parincea, din Bacău, anchetatorii începând imediat cercetările, corpul neînsufleţit fiind identificat.

„Am fost sesizaţi azi dimineaţă (miercuri – n.r.) cu privire la faptul că în comuna Parincea din judeţul Bacău a fost găsit cadavrul unui copil în vârstă de trei ani, care prezenta semne de violenţă corporală. În aceste condiţii, la faţa s-a deplasat o echipă mixtă formată din procurori din cadrul unităţii noastre şi ofiţeri de poliţie care au demarat cercetările în această cauză” a declarat corespondentului MEDIAFAX procurorul Cristinel Valentin Ciocântă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Surse judiciare au spus că bărbatul s-ar fi enervat şi a început să o bată pe fetiţă, iar în urma loviturilor puternice, copila a murit.

Minora se afla în grija unchiului său de câteva zile, după ce părinţii plecaseră la muncă în străinătate.

În acest caz a fost sesizată şi Direcţia pentru Protecţia Copilului din Bacău.

„La sediul instituţiei noastre s-a primit o sesizare din partea asistenului social de la primăria Parincea, cum că pe raza comunei Parincea s-ar fi produs o crimă înfăptuită de tatăl a trei copii. Când s-au deplasat la domiciliul acestuia, asistenţii sociali de la primărie au descoperit că la domiciliu erau trei copii nesupravegheaţi de 3, de 5 şi de 7 ani pe care i-au luat la primărie urmând să se decidă în continuare unde vor fi aceştia îngrijiţi. Instituţia noastră a deschis şi această alternativă, de a-i lua în sistemul de protecţie. Acolo este acum prezentă şi mama şi autorităţile locale şi vor decide împreună dacă va fi nevoie să apeleze la serviciile instituţiei noastre sau se va găsi o alternativă pe plan local”, a declarat Marian Vatamanescu, purtător de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Bacău

Primarul comunei Parincea, Sorin Roşu, a declarat, la rândul său, că suspectul în acest caz nu ar fi o persoană care să fi creat probleme.

„Am înţeles că şi-ar fi omorât o nepoată în vârstă de trei ani. El şi-a făcut actele pe raza comunei noastre în 2016, copiii lui nu sunt înregistraţi la primărie pentru alocaţie. Până în momentul de faţă, de când îl cunosc, nu am văzut niciodată să facă probleme, să se certe în familie. Din contra, chiar părea un băiat liniştit, vorbea foarte frumos. Am înţeles că părinţii fetiţei care a decedat au plecat în străinatate acum două zile. Mai multe nu ştim nici noi. Fetiţa ar fi rămas în grija lui”, a declarat Sorin Roşu, primarul comunei Parincea.

Când a fost adus la audieri la postul de poliţie din localitate, bărbatul şi-a recunoscut vina în faţa jurnaliştilor, care l-au întrebat de ce a omorât fetiţa.

„Am fost beat ţeapăn, de aia l-am lovit. L-am lovit cu palmele”, a spus bărbatul.

Soţia suspectului a declarat, la rândul său, că nu era acasă când a avut loc incidentul, ea aflând de la o vecină, când era în autogară ca să se întoarcă spre casă.

„Mi-a spus că a murit fata, că a căzut într-o râpă. Lumea aici în sat mi-a zis că a fost găsită într-o valiză. El nu i-a mai făcut rău niciodată feţei”, a explicat femeia, spunând că nu îşi explică gestul soţului ei.

Oamenii din sat spun, însă, că bărbatul era cunoscut ca fiind o persoană agresivă şi că era consumator de alcool.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici