Două drumuri din judeţul Prahova, închise după ce zeci de persoane au rămas blocate în zăpadă

Două drumuri judeţene din zona de sud-est a judeţului Prahova au fost închise, marţi seară, până miercuri dimineaţă, după ce în cursul zilei zeci de persoane au rămas blocate pe unul dintre aceste tronsoane unde vântul viscoleşte zăpada.

326 afișări
Imaginea articolului Două drumuri din judeţul Prahova, închise după ce zeci de persoane au rămas blocate în zăpadă

Două drumuri din judeţul Prahova, închise după ce zeci de persoane au rămas blocate în zăpadă (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Autorităţile din judeţul Prahova au decis închiderea completă a două drumuri judeţene din zona de sud-est a judeţului, care sunt impracticabile în urma căderilor masive de zăpadă.

Conform unei informări date publicităţii de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, începând de marţi seară, de la ora 18.30, sunt închise traficului rutier DJ 100C între oraşul Mizil şi comuna Fulga şi DJ 102N între localităţile Parepa şi Colceag.

Conform sursei citate, cele două drumuri rămân închise până miercuri dimineaţă la ora 5.00.

Decizia de a închide cele două tronsoane a fost luată de Administraţia Drumurilor Judeţene şi Consiliul Judeţean Prahova, cu avizul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, după ce, în cursul zilei de marţi, zeci de persoane au rămas blocate în mai multe autoturisme şi microbuze pe drumul dintre Mizil şi Fulga, fiind nevoie de intervenţia pompierilor pentru scoaterea maşinilor dintre nămeţi. Drumul pe care au rămas blocate autovehiculele se află într-o zonă de câmpie, unde vântul viscoleşte zăpada, în fiecare iarnă mai multe tronsoane de drum fiind închise temporar.

Capitala şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice şi centrale sunt condiţii de producere a poleiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici