Video Douăzeci şi cinci de irakieni, între care 10 MINORI, depistaţi încercând să intre ILEGAL în România

Douăzeci şi cinci de cetăţeni irakieni, între care zece minori, au fost depistaţi, în timpul nopţii de duminică spre luni, de poliţiştii de frontieră de la Oraviţa, aceştia vrând să intre ilegal în România, pentru a ajunge, ulterior, în ţări din Vestul Europei.

159 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Română, au depistaţi la frontiera cu Serbia 25 de cetăţeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş - Severin, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Comoraste, 25 de cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării. Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, 11 bărbaţi, 4 femei şi 10 minori, care nu aveau documente asupra lor”, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit documentului citat, irakienii au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Cetăţenii irakieni sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, potrivit sursei citate, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici