Educatoare din Gorj, cercetată pentru că ar fi furat laptele şi cornul preşcolarilor

O educatoare din judeţul Gorj, aflată în pragul pensionării, este cercetată după ce fostul soţ a reclamat-o la Poliţie că fură periodic laptele şi cornul preşcolarilor. Poliţistul care a mers la locuinţa educatoarei să verifice acuzaţiile a găsit în frigider lapte şi corn de la grădiniţă.

3446 afișări
Imaginea articolului Educatoare din Gorj, cercetată pentru că ar fi furat laptele şi cornul preşcolarilor

Educatoare din Gorj, cercetată pentru că ar fi furat laptele şi cornul preşcolarilor (Imagine: Diana Zaharia/ Foto Mediafax)

Valerica Contoloru, o educatoare aflată în prag de pensionare la Grădiniţa Rugi, este cercetată de Comisia de Disciplină a Şcolii Gimnazile "Grigore Geamănu” din comuna gorjeană Turcineşti, de care aparţine grîdiniţa.

Femeia în vârstă de 60 de ani a ajuns, în luna septembrie a anului trecut, prin transfer, de la Mătăsari la Grădiniţa Rugi, aflată în subordinea Şcolii Gimnazile "Grigore Geamănu” din comuna Turcineşti. Cadrul didactic din Târgu-Jiu, care împlineşte condiţiile de pensionare luna viitoare, şi-a cerut transferul în toamnă, pentru a fi mai aproape de casă, dar şi pentru că la Rugi avea în grijă doar zece preşcolari.

Aceasta este acuzată de fostul soţ că, de la începerea activităţii, ar fi furat periodic din alimentele gratuite ale copiilor. Bărbatul a şi reclamat-o pe fosta soţie la Poliţie, după ce ar fi găsit, în frigiderul din locuinţa comună, cutii de lapte şi cornuri din cele oferite gratuit elevilor şi preşcolarilor.

"Am observat încă din octombrie-noiembrie că fosta soţie aducea acasă şi depozita în friginer cutii cu lapte şi cornuri din cele oferite gratuit copiilor de la grădiniţa unde lucra. Produsele erau consumate de ea ori erau oferite la rude. Considerând că aceasta ia laptele şi cornul de la gura copiilor, pe care ea trebuie să-i educe tocmai pentru a nu fura, am reclamat-o pe fosta soţie la Poliţia Turcineşti şi am prezentat anchetatorilor fotografii cu produsele furate de fosta consoartă, în mai multe luni. Un poliţist a venit imediat la domiciliul comun şi a găsit produsele în frigider, aşa cum am reclamat, a întocmit un proces verbal şi le-a ridicat. Acum aştept finalul anchetei”, susţine fostul soţ al educatoarei.

Produsele ridicate de Poliţie au fost duse la Şcoala Gimnazială "Grigore Geamănu” din comuna Turcineşti.

"Produsele găsite la domiciliul educatoarei ne-au fost restituite de Poliţie, alături de un proces verbal în care se consemnase că în frigiderul dânsei s-au mai găsit opt cutii de lapte, una consumată în coşul de gunoi şi cinci cornuri înseriate. Drept urmare am întrunit Comisia de Disciplină pe 18 ianuarie, iar cazul este în cercetare. Cu educatoarea nu am vorbit, dânsa este la noi de câteva luni, ştiu că luna viitoare ar fi putut să se pensioneze, dar astăzi (miercuri - n.r.) a depus la secretariatul şcolii o cerere pentru rămânerea la catedră pentru următorii trei ani. Dânsa va trebui să dea explicaţii în faţa Comisiei de Disciplină”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, directorul unităţii de învăţământ din Turcineşti, Cecilia Roşulescu.

Educatoarea ar putea să se aleagă la finalul anchetei interne doar cu o observaţie ori o mustrare scrisă, însă poate să rămână şi fără locul de muncă, chiar de luna viitoare.

"Cum produsele sustrase s-au depistat la domiciliul educatoarei, chiar dacă este o anchetă penală în curs, cadrului didactic nu i se va prelungi, cu siguranţă, rămânerea la catedră. Asemenea dascăli nu este corect să mai rămână în prejma celor mici”, a declarat, la rândul său, inspectorul şcolar general al ISJ Gorj, Ion Işfan.

În ce priveşte ancheta de la Poliţie, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Andrei Lazăr, a confirmat întocmirea dosarului.

Cauza se află în lucru la Poliţia Turcineşti.

"S-a întocmit un dosar penal la Poliţia Turcineşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt pentru o persoană din Târgu-Jiu, cadru didactic. Cercetările se desfăşoară cu suspecta în stare de libertate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptei de către aceasta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Deocamdată, Valerica Contoloru nu a făcut declaraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici