Video EXCLUSIV Ce se întâmplă la Suceava? Un medic susţine că autorităţile nu spun tot

  • Mircea Dinu Bordiniuc spune că situaţia de la Suceava e mult mai gravă
  • „Se încearcă să se spună că totul e în regulă, dar situaţia e departe de a fi sub control”
  • „Sunt chemate la muncă persoane din autoizolare”
9912 afișări

La Suceava, bomba epidemiologică a României, situaţia nu este deloc sub control, aşa cum susţin autorităţile. O spune, în exclusivitate pentru Mediafax, medicul Mircea Dinu Bordiniuc.

Se încearcă să se spună că totul este în regulă, pentru a nu se panica populaţia şi a nu se pierde capital electoral. Sunt în izolare la domiciliu. Am înţeles că pacienţii din spital sunt externaţi fără a fi retestaţi, la sfârşitul perioadei de 14 zile, noi va trebui să ne întoarcem la serviciu fără a fi retestaţi, pentru că nu sunt teste suficiente". 

Medicul de la Suceava spune că, în realitate, sunt mult mai multe decese cauzate COVID, decât cele raportate oficial. Motivele? Rezultatele târzii sau lipsa testării.

Sunt pacienţi care sunt testaţi şi, ulterior, starea lor de sănătate se degradează, decedează, şi, la 1-2 zile după, vin rezultatele testelor care confirmă COVID pozitiv. Între timp, unii pacienţii au fost deja preluaţi de familii şi îngropaţi în condiţii nepotrivite". 

În ciuda situaţiei dezastruoase, neregulile continuă la Suceava.

S-au emis chiar două ordine pentru a chema la serviciu persoane din autoizolare. Domnul Tătaru nu ştiu dacă este la curent cu această situaţie. Pacienţii non-Covid, internaţi pe alte secţii ale spitalului de către persoane care ar fi trebuie să fie în izolare". 

Ministerul Sănătăţii nu a făcut niciun efort în sensul de a trimite personal suplimentar pe celelalte specialităţi, nu doar pe urgenţe la Boli Infecţioase lucrează 6 medici, care toţi 6 erau confirmaţi pozitiv, lucrau în felul în care puteau de la domiciliu, prin telefon

Ieri, oraşul Suceava şi opt localităţi învecinate au intrat în carantină totală.  

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici