Exerciţiu NATO: Cum apără militarii români un sat din Germania - VIDEO

Aproximativ 150 de militari români participă, alături de militari din 17 ţări membre NATO şi partenere, la exerciţiul "Saber Junction 15", ce se desfăşoară la JMRC (Joint Multinational Readiness Center) Hohenfels, Germania.

7817 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu NATO: Cum apără militarii români un sat din Germania - VIDEO

Exerciţiu NATO: Cum apără militarii români un sat din Germania

Misiunea soldaţilor români este de a apăra un sat de forţele de opoziţie, simulate de militari din Macedonia şi SUA.

Exerciţiul "Saber Junction 15" se desfăşoară în Hohenfels, Germania, în perioada 1-31 aprilie, fiind efectuat de peste 4.700 de militari din 17 ţări membre NATO şi partenere.

Potrivit unui comunicat al MApN remis MEDIAFAX, un detaşament de aproximativ 150 de militari din cadrul Batalionului 32 Infanterie "Mircea" al Brigăzii 18 Infanterie "Banat" şi Divizia 2 Infanterie "Getica" participă la exerciţiu.

"Exerciţiul are ca scop antrenarea forţelor în comun în situaţii complexe, specifice mediului operaţional modern, realizarea conectivităţii şi a interoperabilităţii, precum şi testarea şi demonstrarea compatibilităţii procedurilor de operare şi capabilităţilor militare ale ţărilor NATO şi partenere", se arată în comunicatul MApN.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici