Exerciţiul IGSU: câte sirene de alarmare a populaţiei, din totalul celor existente, au funcţionat miercuri în Capitală

Doar 67 din cele 108 sisteme de alarmare automate, centralizate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, au funcţionat miercuri pe timpul exerciţiului de verificare a sistemelor de prevenire a populaţiei, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

150 afișări
Imaginea articolului Exerciţiul IGSU: câte sirene de alarmare a populaţiei, din totalul celor existente, au funcţionat miercuri în Capitală

Miercuri la nivelul Capitalei a avut loc un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de averizare-alarmare a populaţiei.

Din datele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în Bucureşti există aproximativ 390 de sisteme de alarmare.

Din totalul celor existente, doar 108 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către specialiştii ISU Bucureşti - Ilfov.

În urma exerciţiului de miercuri, doar 67 de sirene centralizate la nivelul ISU au funcţionat.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, principalele cauze ale nefuncţionării sirenelor au fost reprezentate de defecţiuni tehnice, neasigurarea mentenanţei sau neasigurarea centralizării.

În acelaşi timp, potrivit specialiştilor ISU, la nivelul Capitalei mai există aproximativ 290 de sisteme de alarmare a populaţiei care nu pot fi acţionate decât prin apăsarea fizică a butonului de pornire de către un reprezentant sau proprietar al clădirii în care este amplasat sistemul sau al unui preşedinte de asociaţie.

În acest moment, au precizat autorităţile, se fac centralizări vizavi de funcţionalitatea sistemelor de alarmare manuale după ce pe parcursul zilei de miercuri au fost organizate verificări inopinate.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. În România există trei tipuri de alarme, respectiv alarma la dezastre, prealarma aeriană şi alarma aeriană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici