Experţii Comisiei Europene, discuţii în România despre numirile la conducerea sistemului judiciar

Experţii Comisiei Europene, aflaţi în misiune în România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, au avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei şi ai Consiliului Superior al Magistraturii despre procedurile de numire în funcţiile de conducere la nivel înalt în sistemul judiciar

987 afișări
Imaginea articolului Experţii Comisiei Europene, discuţii în România despre numirile la conducerea sistemului judiciar

Experţii Comisiei Europene, discuţii în România despre numirile la conducerea sistemului judiciar

Experţii Comisiei Europene, aflaţi în misiune de evaluare a progreselor pe care le-a înregistrat România în perioada 1 ianuarie – 1 aprilie 2016, în ceea ce priveşte reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţie, s-au întâlnit, miercuri, la sediul Ministerului Justiţiei, cu reprezentanţii ai ministerului şi ai Consiliului Superior al Magistraturii pentru a discuta despre procedura de numire în funcţiile de conducere la nivel înalt în sistemul judiciar.

Dezbaterile au avut loc în contextul în care ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a făcut propuneri anul acesta pentru funcţiile de procuror general al României şi procuror şef al DNA.

Experţii Comisiei Europene s-au întâlnit miercuri şi cu reprezentanţii CSM, reuniune la care s-a discutat şi despre "impactul unor decizii ale Curţii Constituţionale asupra activităţii instanţelor şi parchetelor, în special în materie penală", a precizat CSM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici