Familia de sirieni dispărută de la Iaşi, văzută când îşi cumpăra bilete de avion către Viena

Cei cinci membri ai familiei de sirieni veniţi la Iaşi pentru a participa la Campionatul Mondial Şcolar de Şah au fost văzuţi pe Aeroportul din Iaşi când îşi cumpărau bilete cu destinaţia Viena, declară poliţiştii ieşeni. La hotelul din Iaşi, ei au lăsat o valiză goală.

2669 afișări
Imaginea articolului Familia de sirieni dispărută de la Iaşi, văzută când îşi cumpăra bilete de avion către Viena

Familia de sirieni dispărută de la Iaşi, văzută când îşi cumpăra bilete de avion către Viena (Imagine: Shutterstock/ Arhiva Mediafax Foto)

Mai multe surse au declarat corespondentului MEDIAFAX că familia de sirieni venită la Iaşi la Campionatul Mondial Şcolar de Şah de la Iaşi s-ar afla în Viena.

Poliţiştii ieşeni au confirmat că cei cinci membri ai familiei de sirieni au fost văzuţi joi pe Aeroportul din Iaşi când îşi cumpărau bilete cu destinaţia Viena.

"Familia respectivă are viză Schengen. Era vorba de doi adulţi şi trei copii, trei jucători cu coeficienţi destul de buni, care au jucat cinci runde, iar ieri (joi - n.r.), la a şasea rundă, s-a constatat că nu au mai venit. Am sunat la hotel şi am discutat cu autorităţile abilitate în acest domeniu. Încă o dată, sunt în viza legală până pe 30 aprilie", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban.

Întrebat ce ştie despre această familie, Iacoban a răspuns: ”Este problema Federaţiei Mondiale, în interiorul Federaţiei, cum vor fi sancţionaţi, pentru că au părăsit o competiţie la mijlocul desfăşurării ei şi este vorba despre o competiţie mondială. La hotel au lăsat o valiză goală".

Organizatorii Campionatului Mondial de Şah au alertat, joi, autorităţile, după ce trei copii din Siria nu s-au prezentat la o rundă din concurs. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au aflat că cei trei copii, alături de părinţii lor, au renunţat la cazarea de la hotel şi au plecat.

Poliţiştii au verificat la hotelul la care erau cazaţi cei trei copii, alături de doi adulţi, iar potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iaşi aceştia renunţaseră la cazare încă de joi dimineaţa.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Iaşi, cele cinci persoane, doi adulţi şi trei minori, au vârste cuprinse între 7 şi 14 ani şi au drept de şedere în România până pe 30 aprilie, când se termină Campionatul Mondial de Şah Şcolar.

Competiţia a reunit la Iaşi peste 600 de copii din 46 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici