Video Familia Regală a ajuns la Alba Iulia cu TRENUL Regal

Principesa Margareta şi ceilalţi membri ai Familiei Regale au ajuns, sâmbătă, la Alba Iulia de 1 Decembrie, cu Trenul Regal, fiind primiţi cu pâine şi sare şi aplaudaţi de zeci de oameni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7786 afișări

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, şi principele Radu au fost primii care au coborât din Trenul Regal. Ei au fost aplaudaţi, iar din boxe a răsunat Imnul Naţional al României şi Imnul Regal.

Oamenii au venit cu drapele tricolore şi ale monarhiei şi au scandat ”România este Monarhia”.

Casa Regală consideră că această călătorie a Familiei Regale cu Trenul Regal onorează memoria celor care au realizat Marea Unire, la 100 de ani de la înfăptuirea marelui ideal naţional

Trenul Regal a fost remorcat de locomotiva cu abur Pacific 231.065, construită în anul 1922.

Familia Regală a fost întâmpinată la gara din Alba Iulia şi de autorităţile locale.

Membrii Familiei Regale participă la un "Te Deum" oficiat la Catedrala Încoronării, iar, de la ora 15.30, la ceremonia militară din Bulevardul 1 Decembrie 1918.

La această oră, soliile din Cetăţile de Scaun ale României transmit mesaje patriotice către autorităţile aflate în oraşul Marii Uniri. La Sala Unirii este citită şi „Rezoluţiunea Adunării Naţionale de la Alba Iulia”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici