Fără oxigen la Terapie Intensivă. Opt pacienţi au rămas fără oxigen, după ce ventilatoarele din tirul ATI s-au blocat

  • Tirul de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Timişoara a fost instalat în 2 zile
  • Unitatea este dotată cu toate echipamentele unei secţii ATI: ventilatoare, monitoare şi injectomate
  • În ţară sunt patru astfel de unităţi mobile
2570 afișări
Imaginea articolului Fără oxigen la Terapie Intensivă. Opt pacienţi au rămas fără oxigen, după ce ventilatoarele din tirul ATI s-au blocat

Ai tot auzit, zilele astea, de tragedia de la Piatra Neamţ. Era pe punctul să se repete la Timişoara. Ventilatoarele din tirul de terapie intensivă de la Spitalul Municipal s-au oprit. Opt bolnavi, dintre care trei intubaţi, au rămas fără aer. Norocul a fost că personalul medical era pe fază şi a decis transferul lor.

Trei pacienţi au fost duşi în Secţia ATI a Spitalului Municipal, şi cinci la Judeţean. Transferul a durat cam o oră, timp în care bolnavii au fost ventilaţi mecanic.

Daniel Maliţa, managerul Spitalului Municipal spune că de vină e o fluctuaţie a nivelului de oxigen. Iniţial a scăzut, din cauza consumului foarte mare şi a fost necesară schimbarea sursei. Când a trecut pe staţia proprie a tirului, presiunea oxigenului a fost prea ridicată şi a dat aparatele peste cap.

„Din punctul de vedere al presiunii oxigenului, livrat de instalaţia noastră, am fost în parametri. Atât doar că, probabil, în funcţie de evoluţia clinică a fiecărui pacient, a fost nevoie de un consum prea mare, care a dus la un dezechilibru al presiunii, adică la o scădere brutală pentru ceilalţi, şi atunci a început avaria. Instalaţiile au intrat în avarie şi, din acest motiv, am decis să evacuăm repede pacienţii, ca să vedem exact cauza şi să o remediem, să nu se mai întâmple. A fost o instalaţie făcută în două zile. Toată instalarea, de fapt, a durat două zile”, explică Daniel Maliţa.

„Transferul a fost rapid şi eficient, direct în zona roşie a Spitalului Judeţean, pe ATI. Este vorba despre 5 pacienţi, 3 bărbaţi şi două femei, a căror stare este stabilă şi nu s-a agravat nici pe parcursul trasnferului, nici din cauza situaţiei generate la nivelul Spitalului Municipal”, spune Raul Pătraşcu, manager la Spitalul Judeţean Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici