Fetiţă de opt ani la spital, muşcată în zona feţei de doi câini comunitari, la Iaşi

O fetiţă de opt ani din Iaşi a ajuns, luni, la spital, după ce, în timp ce se întorcea acasă de la un magazin, a fost muşcată în zona feţei de doi câini comunitari, în cartierul Copou, transmite corespondentul MEDIAFAX.

305 afișări
Imaginea articolului Fetiţă de opt ani la spital, muşcată în zona feţei de doi câini comunitari, la Iaşi

Fetiţă de opt ani la spital, muşcată în zona feţei de doi câini comunitari, la Iaşi

Fetiţa se întorcea acasă de la un magazin din apropiere când a fost atacată de doi câini comunitari.

Fetiţa a reuşit să ajungă acasă, plină de sânge, când a fost văzută de mama ei. Imediat femeia a sunat la 112, cerând ajutor.

Copila era consţientă, dar avea muşcături în zona feţei.

"La ora 13.11, printr-un apel la 112 a fost solicitat un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi pentru o fetiţă de opt ani cu plăgi muşcate de câini comunitari, în zona Codrescu. A fost dirijat de urgenţă un echipaj medical tip B2 cu asistent. La faţa locului am găsit o feţiţă cu o plagă suprasprâncenară dreaptă şi în zona urechii drepte. Pacienta era stabilă hemodinamic, a fost transportată la Spitalul de Copii după ce i-a fost acordată asistenţă medicală de urgenţă", a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, asistentul şef Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Seriviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

După ce a primit îngrijiri medicale, fetiţa a rămas internată la Spitalul de copii "Sf. Maria" din Iaşi.

„Am primit o fetiţă în vârstă de 8 ani care prezenta plăgi muşcate la nivelul extremităţii cefalice prin muşcătura unui câine comunitar. Urmează a se sutura plaga la nivelul sprâncenei, va fi trimisă şi la un consult de Boli Infecţioase pentru iniţierea profilaxiei antirabice şi mai apoi va fi internată la ORL pentru plaga de la nivelul urechii", a declarat Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii "Sf. Maria" din Iaşi

Viceprimarul Iaşului, Radu Botez, a declarat, luni, jurnaliştilor că nu pot fi găsite justificări pentru astfel de incidente şi că a discutat din nou cu cei de la Salubris, firma din subordinea Primăriei care se ocupă de câinii vagabonzi.

„Există permanent în oraş două sau trei echipaje care se ocupă de strângerea câinilor. Spun două sau trei pentru că depinde foarte mult existenţa unui echipaj de acel aşa zis pistol, existând la ora actuală doar trei persoane abilitate şi acreditate în acest sens la Salubris, alte două persoane făcând acum cursuri şi urmează să fie încadrate. Vom avea o clarificare săptămâna aceasta asupra modului în care aceşti câini ajung pe străzile oraşului”, a declarat Radu Botez, viceprimarul municipiului Iaşi.

Potrivit unui comunicat transmis de către Salubris, echipajele firmei s-au deplasat luni în zona în care a avut loc incidentul, însă singurele patrupede pe care le-au găsit au fost pe domenii private, unde echipele pot interveni numai cu acordul sau la solicitarea proprietarului.

„Cu sprijinul Poliţiei Locale angajaţii noştri au intervenit imediat după incident şi au capturat de pe domeniu privat 4 exemplare canine iar monitorizarea zonei rămâne în atenţia noastră. De asemenea, angajaţii noştri au încercat să obţină de la persoana vătămată mai multe informaţii concrete cu privire la incident, locaţie exactă, descrierea câinelui, însă s-a refuzat o colaborare în acest sens”, se arată în comunicatul de presă.

Totodată, aceştia specifică faptul că, numai în ultima săptămână, în zona Parcului Copou, în imediata apropiere a zonei în care a avut loc incidentul de luni, au fost capturaţi 8 câini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici