Video Flashmob cu măşti medicale în faţa Primăriei Capitalei, împotriva poluării | VIDEO

Aproximativ 30 de bucureşteni au organizat, miercuri, în faţa Primăriei Capitalei, un flashmob, ei plimbându-se pe trotuarele Primăriei cu măşti medicale, în semn de protest faţă de aerul poluat din Capitală. Protestatarii spun că foarte mulţi copii se îmbolnăvesc din această cauză.

212 afișări

„Noi suntem un grup de cetăţeni din zona Kiseleff şi după cum ştiţi, această zonă este o insulă într-o mare de maşini. În zona noastră, incidenţa bolilor respiratorii este foarte mare şi în special copiii sunt cei mai afecaţi, care sunt foarte des diagnosticaţi cu astm bronşic sau sinuzite. Am hotătrât că, neavând un trotuar decent pe care să mergem, inclusiv cu cărucioare, neavând nimic din ce este transportul alternativ, iar calitata aerului este deplorabilă, am făcut acest protest. Vrem să transmitem că suntem bolnavi din cuaza aerului poluat”, a declarat Claudia Florescu, preşedinte Grupul de Iniţiativă Civică Kiseleff.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei a transmis, miercuri, un comunicat prin care expune măsurile luate pentru calitatea aerului.

„Pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti actuala administraţie a Primăriei Capitalei a luat măsuri concrete în mai multe domenii: modernizarea transportului public; încurajarea mjloacelor de transport alternative; recuperarea spaţiilor verzi (ex: s-au alocat fondurile bugetare necesare recuperării parcului Verdi); ample controale care vizează disciplină în construcţii, eliminarea depozitelor necontrolate de deşeuri, igienizarea terenurilor virane etc. (până în luna septembrie 2018, Poliţia Locală a efectuat peste 500 de controale pe şantiere şi au aplicat 391 de sancţiuni în valoare totală de peste 720.000 de lei)”, spun reprezentanţii PMB.

De asemenea, în comunicatul PMB se mai menţionează programul „Rabla Bucureşti”, prin care Primăria acordă o primă de 9.000 de lei pentru casarea unei maşini vechi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici