Forţele Navale, despre mina de pe Braţul Chilia: Istorică, fără încărcătură explozivă / Corpul de mină a fost extras

Mina marină descoperită luni pe Braţul Chilia provine din perioada celui de Al Doilea Război Mondial şi nu avea încărcătură explozivă, au anunţat Forţele Navale Române.

235 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale, despre mina de pe Braţul Chilia: Istorică, fără încărcătură explozivă / Corpul de mină a fost extras

Forţele Navale, despre mina de pe Braţul Chilia: Istorică, fără încărcătură explozivă / Corpul de mină a fost extras

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive au clasificat obiectul plutitor descoperit luni pe Braţul Chilia.

„În urma desfăşurării acestor activităţi de către militarii Centrului 39 Scafandri şi Flotilei Fluviale, s-a constatat că elementul raportat de Garda de Coastă reprezintă un corp de mină istorică, din perioada celui de Al Doilea Război Mondial, fără încărcătură explozivă”, se arată în comunicat.

În urma intervenţiei scafandrilor, corpul de mină a fost extras de pe Braţul Chilia, pentru a elimina prezenţa oricărui pericol de navigaţie.

ISU Tulcea a fost alertat luni dimineaţă de un echipaj al Poiliţiei de frontieră că privire la faptul că pe braţul Chilia Veche, în apropiere de localitate Pătlăgeanca, a fost identificat un obiect metalic sferic care seamănă cu o mină marină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici