Fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit rechizitoriului, acesta i-ar fi cerut unui om de afaceri o mită de 1 milion de lei, în 2020.

503 afișări
Imaginea articolului Fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Fost director economic în Ministerul Mediului, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicolescu Dinu-Octavian, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în formă continuată.

În rechizitoriu se arată că, în aprilie 2020, Nicolescu, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor) suma de 1.000.000 lei pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că o avea asupra unor funcţionari publici din cadrul Ministerului Mediului şi că i-ar determina pe aceştia să dispună anularea obligaţiilor fiscale, în valoare de 3.478.438 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administraţia Fondului pentru Mediu.

Pe 13 şi 14 aprilie 2020, Nicolescu, prin acelaşi intermediar, ar fi primit în două tranşe (500.000 lei şi 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei.

„Pentru a disimula adevărata provenienţă a unei părţi din suma de bani primită cu titlu de mită (354.903 lei), inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian ar fi efectuat mai multe depuneri bancare de numerar şi transferuri succesive de bani între conturile proprii. În dosar au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra a două imobile şi asupra sumei de 25.000 euro, ridicată de la inculpat cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare”, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici