Foşti parteneri ai lui Băhăian, ridicaţi pentru o fraudă de 600.000 de euro

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a făcut joi, 16 descinderi în Bucureşti, Ilfov, Teleorman şi Sibiu, fiind ridicaţi 12 suspecţi, foşti parteneri ai lui Sergiu Băhăian, pentru păgubirea unor societăţi cu aproximativ 600.000 de euro.

23 afișări
Imaginea articolului Foşti parteneri ai lui Băhăian, ridicaţi pentru o fraudă de 600.000 de euro

Foşti parteneri ai lui Băhăian, ridicaţi pentru o fraudă de 600.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în fraude macro-economice, vizând prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unei societăţi fictive.

Modul de operare al învinuiţilor este similar celui utilizat de gruparea "Sergiu Băhăian", din care aceştia au făcut parte.

Membrii grupării au acţionat, în perioada noiembrie 2009 - aprilie 2010, în numele unei societăţi comerciale tip "fantomă", achiziţionând materiale de construcţii de la diverse societăţi comerciale de profil şi emiţând pentru plata mărfurilor bilete la ordin sau file CEC fără ca în conturile societăţii să existe disponibilul necesar onorării plăţii.

Până în prezent au fost identificate opt părţi vătămate.

Procurorii estimează că prejudiciul produs prin faptele de înşelăciune săvârşite de către învinuiţi este considerabil, depăşind 600.000 de euro.

Joi, au fost efectuate 16 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Teleorman şi Sibiu, fiind identificate două locaţii, în Ilfov şi Turnu Măgurele, unde învinuiţii depozitau materialele de construcţii.

Un număr de 12 persoane au fost conduse pentru audieri la sediul DIICOT-Structura Centrală.

Într-un alt caz, Sergiu Băhăian este acuzat că la sfârşitul anului 2007, împreună cu Valentin Şlepac, a iniţiat un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat Edward Marian Mărculescu, Dan Liviu Iovan, Adrian Grigoraş, Emilian Leonte, Ionel Ulezu şi Petrică Captalan, în scopul de a obţine, în mod ilicit, beneficii materiale importante prin înşelarea mai multor societăţi comerciale, la încheierea şi derularea unor contracte de leasing.

Prejudiciul total creat de această grupare se ridică la 501.480 de euro şi 340.189,32 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici