FOTO Prima misiune a pompierilor români în Attica. Salvatorii asigură protecţia a trei localităţi

  • Pompierii români din Grecia au misiunea de a asigura protecţia a trei localităţi din zona Attica.
  • Duminică, salvatorii vor acţiona pentru limitarea flăcărilor astfel încât incendiile să nu pună în pericol comunităţile.
2241 afișări
Imaginea articolului FOTO Prima misiune a pompierilor români în Attica. Salvatorii asigură protecţia a trei localităţi

FOTO Prima misiunea a pompierilor români în Attica. Salvatorii asigură protecţia a trei localităţi

Potrivit IGSU, dispozitivul de intervenţie este format din 8 maşini de stingere incendii de pădure, 4 cisterne şi un vehicul utilitar 4x4 UTV. Totodată, 6 salvatori din cadrul Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă au misiunea de a asigura alimentarea autospecialelor cu apă, precum şi crearea de culoare pentru limitarea propagării incendiilor, cu ajutorul drujbelor.

În timpul misiunii va fi folosită şi drona.

„Un rol important în misiunea desfăşurată este constituit de supravegherea şi monitorizarea focarelor de incendiu din aer, cu ajutorul unei drone. Acest mod de lucru creează o imagine de ansamblu şi facilitează deciziile luate în timp real, pentru a proteja atât echipele de intervenţie, cât şi pentru a urmări frontul flăcărilor. În tot acest timp, se menţine o legătură permanentă cu ofiţerul elen delegat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români”, au anunţat reprezentanţii IGSU.

Deoarece temperaturile în Grecia sunt ridicate, schimbarea turei se va realiza la 6 ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici