FOTO Subiectul extrem de simplu de la simularea la română pe care mii de elevi l-au greşit. Tu ştii să-l rezolvi?

O întrebare extrem de simplă de la simularea examenului de Evaluare naţională la limba română i-a pus în încurcătură pe elevi. Mii dintre aceştia au semnat o petiţie după ce au greşit răspunsul, conform baremului, şi au pierdut punctele alocate cerinţei respective.

26216 afișări
Imaginea articolului FOTO Subiectul extrem de simplu de la simularea la română pe care mii de elevi l-au greşit. Tu ştii să-l rezolvi?

Subiectul extrem de simplu de la simularea la română pe care mii de elevi l-au greşit. Tu ştii să-l rezolvi?

La unul dintre subpuncte, elevilor de clasa a VIII-a li s-a cerut să spună cine este organizatorul expoziţiei, aşa cum reiese din următorul paragraf: ''Sute de figurine de şah create în zeci de ţări de pe glob pot fi văzute într-o expoziţie inedită deschisă la Muzeul de Istorie a Transilvaniei. Expoziţia aduce în atenţia publicului 88 de jocuri de şah, piese care fac parte din colecţia particulară Emil Sitaru'', potrivit Gândul.

Foarte mulţi dintre elevi au răspuns ''Emil Sitaru'', deşi răspunsul corect este ''Muzeul de Istorie a Transilvaniei''.

Cei care au lansat petiţia se leagă de formularea cerinţei respective, care suna cam aşa: ''Precizează (...) organizatorul expoziţiei pieselor de şah''.

Elevii nemulţumiţi doresc ca ambele variante de răspuns să fie considerate corecte, deoarece, spun ei, cerinţa nu vrea să afle unde avea loc expoziţia, ci care este organizatorul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici