Video FOTO, VIDEO | Trafic blocat pe Centura de Vest a Ploieştiului după ce dintr-un camion s-a scurs NITRAT, o substanţă periculoasă/ A fost adusă o autospecială pentru măsurarea concentraţiilor explozive

Traficul este blocat complet, luni după-amiaza, pe Centura de Vest a Ploieştiului, după ce dintr-un camion s-a scurs nitrat, autovehiculul transportând 64 de butoaie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

717 afișări

O autospecială pentru măsurarea concentraţiilor explozive, de la ISU Ilfov, este aşteptată, luni seara, în cazul scurgerilor de nitrat, dintr-un camion, pe Centura de Vest a Ploieştiului, fiind pericol de explozie în contact cu o sursă de aprindere, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Prahova, 25 de pompierii militari acţionează pentru asigurarea zonei ca urmare a unor scurgeri de nitrat de monometilamină dintr-un camion care transporta 15 tone depozitate în recipiente de plastic, a câte 200 litri.

„Substanţa este coroziv explozivă, periculoasă doar în contact cu sursa de aprindere. Pompierii intervin pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă pentru vecinătăţi. Totodată urmează să ajungă la locul intervenţiei o autospecială CBRN din cadrul ISU Ilfov, pentru măsurarea concentraţiilor explozive”, arată ISU Prahova.

După măsurare, urmează ca o societate de profil să asigure descărcarea si verificarea tuturor recipienţilor în vederea identificării celor afectate.

Transportul este unul special, paza şi protecţia acestuia fiind asigurată cu efective de jandarmi.

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Prahova, echipajul de jandarmi din Braşov, care asigura protecţia transportului special cu nitraţi aparţinând unei firme din Făgăraş, în zona intersecţiei DN 1 cu DN 1A, a observant scurgeri de produs din mijlocul de transport.

Traficul pe Centura de Vest a Ploieştiului este blocat de aproape 3 ore.


Potrivit Poliţiei Prahova, pe Centura de Vest a Ploieştiului, în zona intersecţiei cu DN 1 A, un camion, care era însoţit de jandarmi, a avut scurgeri, traficul fiind blocat.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că din camionul încărcat cu 64 de butoaie s-au întregistrat scurgeri de nitrat, fiecare butoi având o capacitate de 220 de litri.

„Sunt scurgeri de nitrat. Este o substanţă periculoasă, explozivă la contactul cu un mijloc de încălzire. ISU procedează la diluarea substanţei cu apă”, a declarat Vasiloae.

La ora transmiterii acestei ştiri, traficul este deviat prin Ploieşti şi Strejnic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici