Fructul care îmbunătăţeşte starea de spirit şi calitatea somnului

  • Consumul de kiwi la cină ajută să ai un somn odihnitor şi îmbunătăţeşte starea de spirit.
  • Cel puţin, asta arată cercetătorii din Noua Zeelandă.
9778 afișări
Imaginea articolului Fructul care îmbunătăţeşte starea de spirit şi calitatea somnului

FOTO captură Health Shots

Cercetătorii neo-zeelandezi au descoperit că, la cină, consumul de kiwi proaspăt sau uscat a dus la îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte calitatea somnului, dar şi starea de spirit a participanţilor la studiu.

Nu doar fructul proaspăt sau uscat are beneficii, ci şi pudra de kiwi. 
 
Studiul, publicat recent în revista ştiinţifică Frontiers in Nutrition, arată că participanţii care au consumat kiwi sau pudră de kiwi au dormit mai profund, au fost mai alerţi dimineaţa, mai energici.
 
Kiwi susţine producţia de serotonină, susţin oamenii de ştiinţă. Serotonina este un neurotransmiţător natural, produs în creier, pe care-l ajută să trimită mesaje celulelor nervoase, influenţând starea de spirit, emoţiile şi digestia.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici