GALERIE FOTO Minivacanţa de 1 MAI: 40.000 de turişti pe litoral, 20.000 la munte. Aglomeraţia se mută în trafic/ Ce recomandă poliţiştii

Peste 40.000 de turişti au petrecut în aceste zile pe litoralul românesc, iar aglomeraţie a fost şi în staţiunile montane, unde sunt înregistraţi 20.000 de turişti. Poliţiştii anunţă că traficul va fi aglomerat în această după-amiază, când oamenii vor reveni spre case.

842 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Minivacanţa de 1 MAI: 40.000 de turişti pe litoral, 20.000 la munte. Aglomeraţia se mută în trafic/ Ce recomandă poliţiştii

40.000 de turişti pe litoral, 20.000 la munte, în minivacanţa de 1 Mai. Aglomeraţia se mută în trafic/ Ce recomandă poliţiştii (Imagine: Ovidiu Iordachi/ Mediafax Arhiva Foto)

VEZI MAI JOS GALERIA FOTO

Peste 40.000 de turişti au petrecut minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc. Potrivit operatorilor în turism, cei mai mulţi au ales staţiunile Mamaia şi Vama Veche. În aceste zile, pentru ei au fost pregătite festivaluri de muzică, gastronomice şi de bere, întreceri de maşini şi multe concerte. Startul a fost dat în staţiunea Mamaia, când a pornit muzica la Sunwaves 21.

Pentru cei care nu îşi fac încă bagajele, sunt organizate şi luni expoziţii de maşini precum şi demonstraţii de drift în Mamaia, plus un „mega concert pe plajă”, aşa cum îl anunţă organizatorii, unde numele principale de pe afiş sunt trupele Provincialii şi Vunk. Va fi şi un show de artificii, iar mii de lampioane vor fi lansate între Mamaia, Delta Dunării şi Vama Veche.

Alţi 20.000 de turişti au ales ca destinaţie, pentru minivacanţa de 1 Mai, staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare din unităţile de cazare fiind de 95 la sută. Numai în Sinaia au fost înregistraţi peste 10.000 de turişti.

a

“La aceşti turişti se mai adaugă şi cei din casele de vacanţă. Şi ei tot turişti se numesc. Şi avem, pe Valea Prahovei, peste 3000 de case de vacanţă” a declarat Paul Popa, directorul Centrului de Informare Turistică din Sinaia.

Potrivit acestuia, un număr mare de persoane va veni şi luni pe Valea Prahovei. “Vorbim de aşa zişii excursionişti. Şi ei aglomerează Valea Prahovei. Vin dimineaţa şi pleacă seară, după ce fac un grătar. Ne dăm seama de cât de mulţi vin după cât de aglomerat este DN 1” a adăugat directorul Centrului de Informare Turistică din Sinaia

Aglomeraţia de pe litoral şi din staţiunile montane se va muta însă, în a doua parte a zilei, pe drumuri.

”Pentru evitarea aglomeraţiei pe DN1, poate fi luată în considerare ruta alternativă DN1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploieşti, de la Sinaia către Capitală se poate veni şi pe ruta DN71 Sinaia-Târgovişte-Bâldana-Bucureşti. Cei care se vor întoarce din zona Bran-Moeciu către Capitală vor putea folosi şi ruta DN73 Bran-Câmpulung-Piteşti-A1”, a declarat, pentru MEDIAFAX, subcomisar de poliţie Adrian Creangă, de la Centrul INFOTRAFIC.

În ceea ce priveşte drumul dinspre mare (pe Autostrada Soarelui), un punct în care poate să apară aglomeraţie în a doua parte a zilei este staţia de taxare de la Feteşti. Pentru a evita aşteptarea, şoferii sunt sfătuiţi să plătească taxa prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577, sau la benzinăriile de pe autostradă. Se poate trece prin staţie liber, cu condiţia ca taxa să fie plătită ulterior, până a doua zi, la ora 24.

În cursul zilei de luni, traficul de pe A2 va fi supravegheat şi din elicopterul Ministerului de Interne în intervalul 14-20.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici