Video GALERIE FOTO Noi imagini cu incendiul din Bamboo. Filmare făcută în interiorul clubului, imediat după ce a izbucnit focul/ Ce susţine designerul Cătălin Botezatu

Reprezentanţii clubului Bamboo sunt de părere că focul care a distrus localul în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost pus intenţionat deoarece în încăperea de unde ar fi izbucnit nu existau prize sau surse de lumină, a declarat Cătălin Botezatu, care s-a prezentat drept "un prieten" al localului.

4938 afișări

"Credem în continuare, există o ipoteză pe care nu au exclus-o nici măcar pompierii că a fost pus intenţionat deoarece vorbim despre o încăpere în care nu există nici măcar o priză, nicio sursă de lumină, nu a fost nimic aprins decât semnalul cu «EXIT». Nu avea acces nimeni acolo, dar acea încăpere era deschisă deoarece era dotată cu o ieşire de evacuare. În acel moment, nu a intrat nimeni, era lumina stinsă şi totuşi de acolo a pornit incendiul, de la acele draperii care au luat foc", a declarat designerul Cătălin Botezatu, .

Pe de altă parte, patronul localului, Joshua Castellano, a spus că instalaţia electrică fusese schimbată în totalitate înainte de incendiu, precizând că erau "3-4 persoane suspecte care fumau în club", dar că acestea erau cel mai probabil clienţi ai unui local din apropiere.

Patronul a mai adăugat şi că imediat după terminarea anchetei, va începe reconstruirea clubului.

"Structura de rezistenţă a rămas în picioare, s-a prăbuşit numai mijlocul tavanului. Toţi stâlpii şi toată structura a rămas în picioare. Vom reconstrui clubul, sigur 100%. Imediat ce se termină ancheta, a doua zi, începem", a spus Joshua Castellano.

Unul dintre avocaţii clubului a explicat că nu au fost date amenzi pentru lipsa autorizaţiei.

"Există autorizaţie de funcţionare de la sectorul 2, emisă în 2011. În fiecare an, se merge cu această autorizaţie şi se pune o viză. Se plăteşte o taxă de 3.000 de lei şi se pune viza. S-a primit, într-adevăr o amendă pe lipsă viză, nu pe lipsa autorizaţiei. Nu au fost emise amenzi pentru funcţionare ilegală", a declarat Anca Dumitru, unul dintre avocaţii clubului.

Reprezentanţii clubului au explicat şi că în noapte incendiului nimeni nu a sărit în apa din piscină deoarece este acoperită şi prelata este încărcată cu zăpadă. De asemenea, nici în lacul vecin clubului nu avea cum să sară cineva deoarece lacul este secat.

Procurorii au ridicat dispozitive pe care erau stocate imaginile din seara incendiului, urmând a verifica dacă acestea pot fi descărcate şi vizionate.

Totodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov a anunţat că miercuri, la ora 12.00, a fost retrasă ultima autospecială de stingere din zona clubului bucureştean.

La Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca se mai află, miercuri, internate două persoane rănite în incendiul de la clubul Bamboo.

Un incendiu puternic a devastat în întregime localul în noaptea dinspre vineri spre sâmbătă, 44 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici