Gândul din spatele kilogramelor în plus. Cum îl controlăm?

  • Andreea Marin a slăbit peste 20 de kilograme
  • 31,4 % dintre români suferă de obezitate
  • Un studiu din Canada arată că obezitatea este o afecţiune cronică
285 afișări
Imaginea articolului Gândul din spatele kilogramelor în plus. Cum îl controlăm?

Gândul din spatele kilogramelor în plus. Cum îl controlăm?

Andreea Marin s-a luptat cu greutatea. Drumul nu a fost uşor. A avut momente când nu se mai simţea bine în pielea ei. Chiar ea îţi spune că kilogramele în plus sunt pe lângă ceva inestetic şi o presiune asupra sănătăţii. Acum mâncatul sănătos şi mişcarea sunt un stil de viaţă.

Andreea Marin: “Mi-am dorit cu adevărat să nu mai caut scuze şi să obţin rezultate într-un mod sănătos şi fără a forţa lucrurile în nicio direcţie.”

Obezitatea este o boală gravă, spun cei de la OMS. De cele mai multe ori, mai nou, specialiştii încearcă să meargă direct la sursa mâncatului compulsiv. Ei îţi spun că acest fenomen apare de foarte multe ori pe fondul unei cauze de natură psihologică.

Karen Rosner, Psiholog: ”Presiunea socială care se pune pe aspectul fizic (...) de foarte multe ori, duce la complexe, la anxietate şi depresie, la retragere socială. Nu există un psihic puternic. Psihicul puternic se formează. Dacă vorbim din punct de vedere psihologic, mâncarea poate să fie un simbol, un simbol şi un refugiu, simbol din punct de vedere afectiv. Mâncarea îţi oferă plăcere, o stare de bine pe care tu ţi-o oferi şi ţi-o poţi oferi oricând, oriunde, imediat. Nu trebuie să depui un efort ca să obţii mâncare, o ai la îndemână, este în frigider”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici