Gard electric la un spital de psihiatrie, din cauza unei ursoaice cu trei pui care intră în curte: "Este inacceptabil faptul că autorităţile nu iau măsuri"

În curtea Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş a intrat, de mai multe ori în ultimele luni, o ursoaică cu pui, iar pentru a îndepărta animalele sălbatice s-a instalat un gard electric, s-au securizat containerele şi s-au adunat toate fructele din curte.

673 afișări
Imaginea articolului Gard electric la un spital de psihiatrie, din cauza unei ursoaice cu trei pui care intră în curte: "Este inacceptabil faptul că autorităţile nu iau măsuri"

Gard electric la un spital de psihiatrie, din cauza unei ursoaice cu trei pui care intră în curte

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Consiliul Judeţean Harghita, încă din luna septembrie, curtea Spitalului de Psihiatrie Tulgheş este ”frecventată de o ursoaică cu trei pui”. Aceştia au fost văzuţi şi zilele trecute în curtea unităţii.

”Conducerea spitalului s-a adresat Ocolului silvic din Tulgheş pentru a efectua demersurile necesare pentru relocarea ursoaicei cu trei pui. Ocolul silvic a solicitat întreprinderea unei serii de măsuri şi astfel s-a instalat gard electric, s-au securizat spaţiile de depozitare a deşeurilor, s-au colectat fructele de pe pomii din curtea spitalului. În ciuda acestor măsuri, urşii au revenit periodic în căutare de hrană, în curtea spitalului”, se arată în comunicat.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a făcut apel la Primăria localităţii Tulgheş de a solicita relocarea ursoaicei cu trei pui şi a asigura siguranţa locuitorilor.

„Considerăm că este inacceptabil faptul că autorităţile nu iau măsuri în vederea înlăturării pericolului pe care îl reprezintă aceste animale. Indirect viaţa personalului medicale şi a pacienţilor este pusă în pericol”, a afirmat Borboly Csaba.

De asemenea, prin intermediul unei adrese, Borboly a adus în atenţia ministrului Mediului această situaţie, solicitând soluţii.

„Nu este în regulă că nu se întreprind măsuri corespunzătoare şi se aşteaptă să se întâmple daune materiale semnificative sau chiar victime omeneşti. Trebuie întreprinse măsurile necesare pentru a preveni situaţiile de acest fel”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici