Video Omul din spatele funeraliilor Regelui Mihai se ocupă şi de ceremonialul repatrierii Reginei-Mamă Elena

Generalul Gelaledin Nezir, omul care a stat în spatele funeraliilor Regelui Mihai şi ale Reginei Ana este cel care, vineri, se ocupă de ceremonialul repatrierii Reginei-Mamă Elena.

1700 afișări

Cel care ocupă, vineri, de ceremonialul repatrierii Reginei-Mamă Elena este generalul Gelaledin Nezir, acelaşi care a stat în spatele organizării funeraliilor Regelui Mihai şi ale Reginei Ana.

Generalul este deja prezent pe Aeroportul Otopeni, unde opt militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor scoate sicriul din aeronavă atunci când aceasta va ateriza, pentru a-l aşeza pe catafalc.

Generalul Nezir este primul general turc al României şi a ocupat funcţii importante în Ministerul Afacerilor Interne, la MapN sau în Ministerul Justiţiei.

Gelaledin Nezir a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu – Arma Infanterie, Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Administrative a Universităţii Ovidius – Constanţa, fiind licenţiat în istorie, dar şi în managementul organizaţiei la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, are un master în comunicare şi relaţii publice, dar şi unul în combaterea criminalităţii organizate, a absolvit Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul Naţional de Afaceri Interne.

Gelaledin Nezir a fost decorat de mai multe ori în cariera sa: Ordinul Naţional „Pentru merit” în grad de Cavaler – 2004; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XX ani de activitate – 2007; Semnul onorific „În serviciul Patriei”, pentru ofiţeri, XV ani de activitate – 2002; Emblema de Onoare a Armatei României – 2007; Emblema de Onoare a Forţelor Terestre – 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici