Gheorghe Pogea, audiat la DIICOT în dosarul Rompetrol 2

Fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea, a ajuns la DIICOT unde procurorii îi vor aduce la cunoştinţă acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare, în dosarul Rompetrol 2.

484 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Pogea, audiat la DIICOT în dosarul Rompetrol 2

Gheorghe Pogea, audiat la DIICOT în dosarul Rompetrol 2 (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Gheorghe Pogea, fost ministru al Finanţelor, a ajuns miercuri la sediul DIICOT, precizând că a fost citat în calitate de suspect. Procurorii îi aduc la cunoştinţă acestuia acuzaţiile din dosarul Rompetrol 2.

La sediul parchetului au fost şi Sebastian Vlădescu şi Dan Ioan Popescu, ambii fiind înştiinţaţi că sunt urmăriţi penal. Primul care a luat la cunoştinţă acuzaţiile procurorilor a fost Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanţelor Publice, acesta fiind audiat săptămâna trecută.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie-octombrie 2003, ministrul Finanţelor Publice, Tănăsescu Claudiu Mihai şi ministrul Economiei şi Comerţului, Popescu Ioan Dan şi-au exercitat cu rea credinţă atribuţiile de serviciu, în urma unei înţelegeri cu Patriciu Dan Costache, George Philip Stephenson şi Nicolcioiu Alexandru, în sensul iniţierii şi promovării OUG 118/2003 prin care datoriile bugetare restante ale S.C.Rompetrol Rafinare S.A. la data de 30.09.2003 în cuantum de aproximativ 603.000.000 USD au fost convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor Publice", susţin procurorii DIICOT.

Procurorii DIICOT au demarat cercetările în dosarul "Rompetrol II", punând sechestre de aproximativ trei miliarde de lei pe acţiunile rafinăriei Petromidia şi pe conturile unor persoane fizice, dosarul fiind disjuns dintr-o cauză trimisă în judecată în anul 2006, investigaţiile vizând intervalul 1998-2003, în ultimii trei ani Guvernul României fiind condus la Adrian Năstase.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici