Video Sorin Oprescu acuză Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate. Fostul edil cere mutarea procesului - VIDEO

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, cere strămutarea procesului în care este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, acuzând Tribunalul Bucureşti de lipsă de imparţialitate.

1190 afișări

"Doresc să am parte de un proces imparţial. Până acum, acţiunile tribunalului nu au fost imparţiale. Eu nu doresc să mă favorizeze nimeni dar doresc să fie un proces imparţial, pentru lucrul ăsta am făcut cererea", a declarat Sorin Oprescu la Tribunalul Bucureşti unde a ajuns pentru un nou termen în procesul în care este judecat pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

Fostul edil consideră că instanţa care îl judecă în prezent, Tribunalul Bucureşti, este lipsită de imparţialitate, motiv pentru care a introdus pe rolul Curţii de Apel Bucureşti o cerere de strămutare. Curtea va dezbate solicitarea lui Sorin Oprescu la data de 28 iunie.

Cererea a fost făcută după ce, la termenul din 08 iunie, trei dintre inculpaţi au cerut acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici