Întoarcerea la grădiniţă după trei luni de vacanţă forţată poate fi dificilă. Recomandările unui psiholog pentru părinţi şi copii

  • Copilul tău se întoarce la grădiniţă după trei luni de vacanţă forţată: uzuşurează-i acomodarea
  • Spune-i că îl iubeşti şi că vii să îl iei, în fiecare zi, de la grădiniţă
  • Reaminteşte-i ce îi plăcea să facă la grădiniţă că să se trezească dimineaţa cu amintiri frumoase
  • Provoacă-l să îţi povestească seara, la culcare, ce i-a plăcut în ziua respectivă la grădiniţă
982 afișări

După trei luni de pauză forţată, copiii se întorc la grădiniţă! Clasa primitoare, pe care o ştiau plină de colegi şi jucării, s-a transformat însă într-un teritoriu necunoscut, care îi va stresa din cauza măsurile luate împotriva coronavirusului. Simona Nicolaescu, psihoterapeut specializat de 15 ani în psihologia copilului şi a familiei, te învaţă cum să treci cu bine, alături de copil, peste acest hop emoţional.

Trimite prichindelul la grădiniţă cu pluşul preferat şi înainte de plecare improvizează un teatru de păpuşi în care să îi explici ce îl aşteaptă. Poţi să îi reaminteşti ce îi plăcea să facă la grădiniţă înainte de pandemie şi să creezi cadrul perfect pentru a-l ajuta să se ducă cu bucurie! Şi, poate cel mai important, spune Simona, este să îl asiguri că un lucru nu s-a schimbat: o să vii să îl iei de la grădiniţă, la fel ca înainte.

„Să îi spunem copilului că noi în continuare îl iubim, că suntem acolo pentru el şi că venim în fiecare zi, negreşit, să îl luăm de la grădiniţă! Să îi spunem că are toare resursele interioare, că au mai fost momente când au mai fost despărţiţi, dar au reuşit să treacă cu bine peste!” ne recomandă Simona Nicolaescu - psihoterapeut.

Când copilul se reîntoarce de la grădiniţă, seara să discutăm despre activităţile frumoase pe care le-a făcut, să ne concentrăm pe partea pozitivă!

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici