Video Grupare condusă de un sirian care a transferat ilegal din România sume mari de bani, destructurată

O grupare infracţională ai cărei membri au transferat, din România, sume mari de bani, de provenienţă ilicită, de la cetăţeni chinezi şi arabi rezidenţi în România, a fost destructurată de procurorii D.I.IC.O.T., liderii reţelei fiind acuzaţi de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani.

175 afișări

Gruparea, al cărei lider era sirianul Yakhni Abdulkader şi la care au aderat şi alte persoane, era specializată în externalizarea de importante sume de bani prin metode tip Hawalla, cu eludarea legislaţiei financiar bancare.

Astfel, membrii grupului colectau sume de bani de provenienţă ilicită, de la cetăţeni de origine chineză şi arabă, rezidenţi în România, sumele fiind apoi schimbate în diverse valute, în mod ilegal, cu sprijinul deţinătorilor unor case de schimb valutar.

Sumele în valută erau apoi predate unor curieri care părăseau teritoriul României, cu destinaţia Siria sau Turcia, fiind ulterior transferate, la cererea persoanelor care comandau transferul, către alte destinaţii.

Joi, soţia sirianului Yakhni Abdulkader a fost depistată pe Aeroportul Internaţional Otopeni, având asupra sa sumele de 111.000 de euro şi 594.000 de dolari, pe care nu le declarase organelor vamale şi pe care intenţiona să le scoată din ţară, destinaţia finală fiind Turcia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici