Hipodromul din Ploieşti. După mai bine de doi ani şi jumătate de pauză, au sosit primii cai - VIDEO

După ce a fost în proces de reabilitare, pe singurul Hipodrom din ţară, renovat cu aproape 80 de milioane de lei, au apărut şi primii cai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

998 afișări
Imaginea articolului Hipodromul din Ploieşti. După mai bine de doi ani şi jumătate de pauză, au sosit primii cai - VIDEO

Hipodromul din Ploieşti. După mai bine de doi ani şi jumătate de pauză, au sosit primii cai - VIDEO

Pe timpul lucrărilor de renovare, îngrijitorii au folosit piste improvizate.

"Acum am venit din nou acasă. Până să fie gata ne-am antrenat cu caii pe câmp, pe piste improvizate", a declarat Roxana Popa, îngrijitoare la hipodrom.

Hipodromul a fost reabilitat şi cu bani de la UE, valoarea lucrărilor fiind de 78 de milioane de lei, din care 20 de milioane de lei au fost fonduri nerambursabile.

Acum sunt funcţionale două piste, una de trap şi una de galop.

Potrivit administratorului Hipodromului, proprietarii de cai plătesc o taxă lunară, dacă vor să şi ţină caii în grajduri sau pot plăti o taxă pentru antrenamente, care se achită zilnic.

Tarifele au fost stabilite prin hotărâre de consiliu local.

"Avem şapte cai, şapte boxe ocupate şi au început şi antrenamente. Avem şi persoane care vin din afară doar pentru antrenamente, 2,3,4 cai pe zi care se antrenează. Cei care vin din afara hipodromului este un tarif de 10 lei, pe zi, de cal iar pentru cei care sunt cazaţi în hipodrom este un tarif de 450 de lei, pe boxă, în care sunt incluse utilităţile, boxa, antrenamentele pe pistă", a declarat Claudiu Coman, administratorul Hipodromului.

Potrivit sursei citate şi Regia Naţională a Pădurilor are în intenţie să închirieze boxe pentru 27-30 de cai iar primele competiţii ar putea fi organizate anul viitor.

"Mai sunt şi alţi proprietari de cai care şi-au anunţat intenţia de a caza caii aici. Câte 2, 3, fiecare câţi are. Acesta este singurul Hipodrom functional din ţară. Cum în decembrie nu prea se organizează competiţii, la anul vor putea vedea şi concursuri", a declarat Claudiu Coman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici