Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare

Criza financiară a potenţat un fenomen ţinut sub preş de către marile firme autohtone: fraudele comise de propriii angajaţi. Numeroase şi fără o statistică oficială, acest gen de furturi produc grave prejudicii companiilor, în special în privinţa imaginii publice.

22 afișări
Imaginea articolului Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare

Hoţul corporatist „produce” o nouă meserie pe piaţa muncii: detectivul de fraude financiare (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cazurile cele mai recente vin din lumea instituţiilor de credit. Numai în ultimele patru luni, trei astfel de fraude financiare au "transpirat" către presă, cel mai important prin prisma sumei delapidate fiind cel consemnat la sucursala Credit Europe Bank din Braşov.

O realitate care ia amploare, o problemă pentru corporaţiile româneşti şi o oportunitate pentru cei care vând servicii de combatere a criminalităţii financiare şi informaţionale.

"Durata medie în care banii furaţi de un angajat se fac pierduţi în diferite conturi din paradisuri financiare este de cinci zile. E un motiv pentru care mulţi directori generali apelează la noi", explică Robert Melli, director al departamentului de Risk Management AAM Consulting, o companie maghiară specializată în consultanţă.

Citeşte mai multe despre detectivii de fraude financiare pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici