Huidu nu trebuia lăsat să conducă! Ce spune şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti despre cazul realizatorului TV

Şerban Huidu trebuia evaluat medical, psihiatric şi psihologic, o perioadă mai lungă de timp după accidentul de schi, întrucât recuperarea în cazul unui traumatism cranio-cerebral grav durează peste doi ani, a spus profesorul Florian Tudose, precizând că medicul nu trebuia să-l lase să conducă.

3065 afișări
Imaginea articolului Huidu nu trebuia lăsat să conducă! Ce spune şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti despre cazul realizatorului TV

Huidu nu trebuia lăsat să conducă! Ce spune şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti despre cazul realizatorului TV

"Era nevoie de o evaluare psihiatrică şi psihologică atentă în cazul lui Şerban Huidu, pentru că după un traumatism cranio-cerebral pot apărea numite modificări care nu se văd imediat, fiind vorba de o tulburare de personalitate care poate da un compartament impulsiv sau exploziv", a declarat luni pentru MEDIAFAX profesorul Florian Tudose, şeful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a precizat că după traumatismul cranio-cerebral suferit în Austria, la schi, la finalul perioadei de recuperare Huidu trebuia foarte bine "consiliat" psihologic.

"Cineva cu un traumatism cranio-cerebral grav, cu comă, ar trebui reevaluat înainte de a conduce din nou. Nu cred că el a depăşit în acest moment accidentul de atunci. Se poate vorbi de doi ani sau chiar mai mult în cazul unui astfel de traumatism cranio-cerebral pentru reluarea activităţii în toate domeniile. Procesul de vindecare este destul de lung, medicul, indiferent de unde era el, trebuia să nu-i permită să conducă maşina, mai ales că poate pune în pericol viaţa cuiva, şi mă refer de exemplu chiar la viaţa propriei familii", a mai spus medicul.

El a precizat că literatura de specialitate prezintă un caz al unui bărbat căruia i-a căzut în cap o rangă. "Acela s-a vindecat complet, şi-a reluat viaţa, dar era altă persoană", a mai spus profesorul Tudose.

Realizatorul TV Şerban Huidu a provocat, duminică, în jurul orei 11.55, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus, un accident după ce a pătruns cu maşina pe contrasens, pe un carosabil umed, în condiţiile în care ningea, şi a lovit un autoturism Dacia Logan în care se aflau trei persoane.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa şoferul Daciei, Ştefan Lungu Balogh, de 65 de ani, şi Magda Drăghici, de 54 de ani, aflată în dreapta şoferului. De asemenea, Ion Garbiş, de 57 de ani, care se afla tot în autoturismul Dacia Logan izbit de maşina lui Huidu, pe contrasens, a fost grav rănit, fiind internat în comă indusă la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean Braşov, după ce a suferit traumatisme toracice şi craniene, având şi o hemoragie internă. Luni dimineaţă, bărbatul a murit.

Şerban Huidu se afla la volanul unui autoturism de teren Mercedes şi circula dinspre Capitală spre Braşov. El se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 şi 4 ani şi cu bona acestora. În urma accidentului, toţi cinci au fost duşi la spital, duminică seară fiind externaţi copiii.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov a spus că realizatorul TV are un traumatism cranian minor, grad I, şi o contuzie toracică, însă starea sa este bună, precizând însă că starea psihică a lui Huidu este "mai dificilă". "Este un om şocat care se simte vinovat", a precizat medicul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici